Explică Marin Silviu, unul dintre fondatorii Arena Games: „În universitățile din Sibiu nu există săli cu acces la internet, în cămine nu există wireless, iar studenții nu au la îndemână aparatura necesară pentru a putea întocmi și lista documente.“ De aici, decizia de a înființa un internet point cu toate echipamentele necesare, într-o locație ultracentrală, „cu avantajul de a fi amplasat la o distanță de cinci minute de mers pe jos de patru facultăți, patru licee și căminele studențești“.
Pentru a ajunge aici, au accesat un împrumut de 8.000 de euro prin programul de stimulare. „Am aplicat dintr-o pură întâmplare. În ziua în care ne aflam la Registrul comerțului pentru a înființa o firmă normală, o prietenă care lucra acolo ne-a întrebat de ce nu aplicăm pentru un S.R.L-D. Ne-am informat asupra avantajelor și am decis să încercăm“. De-aici, vechea problemă: „a fost o luptă grea până să primim efectiv fondurile, de multă muncă birocratică, mult timp pierdut, însă a meritat. Vorba românului: «Calul de dar nu se caută la dinți»“.
La o medie de utilizare a sălii de 60%, proprietarii Arena Games estimează că în primul an de activitate vor realiza o cifră de afaceri lunară medie de 3.500 de euro, ceea ce le va permite ca, în al doilea an, să deschidă un nou internet point, urmând ca în cel de-al treilea să lanseze mai multe unități, în jurul majorității liceelor din oraș.