Compania de curierat si servicii de expediere TNT a finalizat la jumatatea lunii martie procesul de achizitie a companiei chineze Hoau, lider pe piata transporturilor de marfa din China, informeaza un comunicat al TNT. Potrivit acestuia, prin intermediul achizitiei TNT devine cel mai mare furnizor de servicii de curierat si expediere rapida din China.

“Achizitionarea Hoau reprezinta un moment cheie in dezvoltarea retelei intercontinentale a TNT. Ne apropiem astfel de realizarea unui obiectiv major, acela de a deveni compania de curierat numarul unu pe relatia cu China, atat in ceea ce priveste capacitatile operationale aeriene extinse, cat si in privinta conexiunilor performante ale retelei rutiere. Acest moment constituie o etapa importanta in optimizarea retelelor noastre integrate de transporturi interne si internationale. Totodata, TNT conecteaza China la reteaua sa rutiera ce acopera intregul continent asiatic”, spune Peter Bakker, CEO TNT.

TNT este prezenta de 20 de ani pe piata serviciilor de curierat din China, unde opereaza prin intermediul a 25 de centre regionale care acopera si coordoneaza preluarile si livrarile din peste 500 de orase mari din China. Totodata, TNT exploateaza terminalele cargo tehnologizate de la Beijing, Shanghai si Guangzhou.TNT Express este lider mondial in industria de curierat. Compania livreaza saptamanal 4,1 milioane colete, documente si marfa in peste 220 de tari prin intermediul retelei sale ce cuprinde aproximativ 1.200 oficii, depozite si centre de sortare.

TNT Express opereaza cu peste 23.400 de vehicule rutiere si 44 avioane, si are cea mai mare retea aeriana si rutiera de livrari door-to-door din Europa.

TNT Express are peste 54.000 de angajati in toata lumea iar in 2006, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 6,01 miliarde de euro si un profit operational de 580 de milioane de euro, mai mare cu 21,8% fata de anul 2005.

Compania Hoau a fost infiintata in 1995 si are in prezent peste 12000 angajati, peste 1100 de oficii, 3000 de vehicule si 56 de mari centre operationale si de sortare in cele mai importante orase de pe tot teritoriul Chinei. 

Sursa: Capital 20 Martie 2007