Indiferent dacă am reușit performanța de o coace în casă sau am luat-o de la magazin, înainte ca pâinea să devină tare sau mucegăită, trebuie să știm cum să o păstrăm cât mai mult timp proaspătă.

Conform site-ului Tastingtable, perioada de valabilitate a pâinii depinde de cantitatea de grăsime din ea. Dacă nu intenționați să mâncați pâine timp de câteva zile, acest lucru poate avea un rol important în cel mai bun mod de a păstra pâinea proaspătă. Din fericire, există mai multe moduri prin care pâinea poate să fie păstrată proaspătă atâta timp cât e necesar.

Nu țineți pâinea într-o pungă de plastic!

Dacă intenționați să mănâncați pâinea în termen de trei sau patru zile, puteți să o păstrați la temperatura camerei, pe blatul din bucătărie. Dar aveți grijă: nu țineți pâinea într-o pungă de plastic sau orice ar putea duce la prea multă umiditate!

Asta va contribui la apariția mucegaiului și la o perioadă de valabilitate mai scurtă. Pentru o mai bună păstrare la temperatura camerei, utilizați o cutie de pâine sau o pungă de hârtie.

De asemenea, așezați pâinea într-un loc care nu va primi prea multă căldură.
Indiferent de metoda pe care o folosiți pentru păstrarea pâinii, dacă doriți să o încălziți din nou fără a o usca, puteți folosi cuptorul.

Frigiderul, o soluție temporară pentru depozitarea pâinii

Există și alte metode pentru a păstra pâinea pentru perioade mai lungi. Deși nu e recunoscută ca o metodă perfectă pentru conservarea pâinii, frigiderul poate fi de ajutor deoarece oferă o temperatură constantă, care ajută la reglarea umidității din interior.

Dar temperatura mai rece poate provoca unele reacții, cum ar fi degradarea texturii pâinii, dacă este ținută prea mult timp la frigider. Cei care vor să păstreze pâinea mai mult de o săptămână ar trebui să apeleze la o altă metodă.

Metoda testată: congelatorul

Congelatorul este considerat cea mai bună metodă pentru prelungirea duratei de valabilitate a multor alimente, inclusiv a pâinii. Dacă congelați pâinea, o puteți păstra aici și până la șase luni.

Cel mai bun mod de a îngheța pâinea, dacă nu intenționați să o folosiți pe toată odată, este să înghețați fiecare felie, pe o tavă de copt.