ID-ul digital are aceeași valabilitate legală ca și cardul fizic și poate fi solicitat deja de pe 10 ianuarie

ID-ul digital are aceeași valabilitate legală ca și cardul fizic. Potrivit Ministerului de Interne, copiile digitale ale cărților de rezidență pot fi folosite în instituții publice, spitale și magazine universale.

Guvernul lucrează și pentru a colabora cu băncile importante și agențiile conexe, pentru a permite utilizarea cardurilor digitale în vederea verificării identității de către serviciile financiare digitale.

Cărțile de identitate digitale vor fi disponibile atât pe dispozitivele iPhone, cât și pe cele Android. Există două opțiuni pentru cei care aplică pentru un card de rezidență digital. Cei care dețin carduri fizice eliberate înainte de 2025 trebuie să meargă la un birou de imigrare pentru a scana codurile QR și a primi versiunile digitale.

Deși această opțiune permite eliberarea imediată a documentului, punerea actului de identitate pe un telefon nou va necesita o altă vizită la centrul de imigrare.

Cardurile vor conține un cip cu circuit integrat

Cardurile emise după data de 1 ianuarie 2025 vor fi încorporate cu un cip cu circuit integrat, astfel încât cei care dețin carduri emise după 1 ianuarie vor putea beneficia de documentul digital, fără a vizita un birou de imigrare.

Prin atingerea cardului de rezidență încorporat cu un cip IC pe smartphone, o versiune digitală va putea fi descărcată imediat prin aplicația mobilă, potrivit The Korea Herald.

buletin cu cip, act de identitate, carte de identitate
SURSA FOTO: Dreamstime

Pentru a proteja informațiile personale și a preveni utilizarea abuzivă, guvernul intenționează să implementeze tehnologii avansate de securitate, precum blockchain și criptare. Fiecare ID mobil va fi pus pe un singur dispozitiv înregistrat pe numele persoanei respective.

Sistemul este bazat pe măsuri avansate de securitate pentru a proteja datele utilizatorilor și pentru a menține confidențialitatea informațiilor personale.

Coreea de Sud a implementat cu succes codurile QR și sisteme de recunoaștere facială

Deși detaliile tehnice specifice nu au fost dezvăluite, Coreea de Sud a folosit în trecut tehnologii avansate de criptare și autentificare în serviciile guvernamentale digitale, inclusiv soluții bazate pe blockchain și metode de autentificare biometrică, similare cu cele utilizate în Samsung Pass.

Programul marchează un progres semnificativ în modernizarea infrastructurii de identificare, bazându-se pe cadrul de guvernanță digitală existent. Coreea de Sud a implementat cu succes codurile QR și sisteme de recunoaștere facială pentru controlul accesului la clădirile guvernamentale, demonstrând angajamentul țării de a promova ecosistemul de identitate digitală.