O nouă cercetare Remote privind indicele global de echilibru între muncă și viață pentru 2024 a determinat țările de pe tot globul cu cel mai bun echilibru între viața profesională și viața privată, bazându-și evaluările și constatările pe o serie de factori, inclusiv salariul minim, asistența medicală, concediu parental și medical.

În acest an, Remote a inclus în constatările sale valori suplimentare, inclusiv siguranța angajaților, scrie apartmenttherapy.com.

Țările cu cel mai bun echilibru între viața profesională și viața privată

Pentru a-și alcătui lista, Remote a evaluat 60 de țări și PIB-ul lor pentru a găsi care are cel mai bun echilibru între viața profesională și viața privată în 2024. 

Pe măsură ce tot mai multe țări oferă oportunități în străinătate (cum ar fi viza de nomad digital a Japoniei și noua viză de nomad digital a Italiei, pentru a numi doar două) și oferă stimulente pentru a determina lucrătorii să se mute acolo, s-ar putea ca acest clasament să vă convingă să vă mutați.

Noua Zeelandă, pe primul loc pentru al doilea an consecutiv

Noua Zeelandă a ajuns pe primul loc pentru al doilea an consecutiv pe lista Remote, cu un scor general de 80,76 din 100. 

Națiunea Kiwi oferă un drept de concediu anual de 32 de zile și este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume. Nici peisajul uluitor și cultura bogată nu sunt de ignorat. În ultimul an, Noua Zeelandă a făcut eforturi majore pentru a-i determina pe oameni să se mute la Wellington, prin lansarea unui site de cariere destinat americanilor care vor să plece în străinătate. 

Irlanda se mândrește cu un sistem universal de asistență medicală finanțat de guvern

Locul al doilea i-a revenit Irlandei, care a ajuns pentru prima dată în top 10 cu un scor general de 77,89 din 100. „Insula de Smarald” se mândrește cu un sistem universal de asistență medicală finanțat de guvern, precum și cu unul dintre cele mai mari salarii minime, conform indicelui Remote, de 11,30 EUR pe oră.

Ierarhia nu este considerată prea importantă și este obișnuit ca colegii de muncă să socializeze. Valorile familiei joacă un rol important în cultura irlandeză.

Belgia a ajuns pe locul al treilea în raportul Remote datorită politicilor sale actualizate privind sănătatea, transformând concediile medicale ale angajaților în vacanță și oferindu-le dreptul la salariu garantat. Între timp, numărul mediu de ore lucrate pe săptămână este de doar 35.

Doar 2% dintre angajații danezi lucrează „ore foarte lungi”

Potrivit World Happiness Report, Danemarca este considerată a doua cea mai fericită națiune din lume. Mulțumirea danezilor trebuie să se datoreze, cu siguranță, atitudinii lor sănătoase față de viață și muncă – doar 2% dintre angajații danezi lucrează „ore foarte lungi”, conform datelor OCDE, reflectate de o săptămână de lucru mai scurtă decât media, de 33,91 ore.

Iată lista completă a primelor 10 țări cu cel mai bun echilibru între viața profesională și viața privată.

  • Noua Zeelandă
  • Irlanda
  • Belgia
  • Danemarca
  • Canada
  • Germania
  • Finlanda
  • Australia
  • Norvegia
  • Spania