Anuntul facut in urma cu doua zile de catre banca franceza de economii Caisse d’Epargne potrivit caruia a pierdut sute de milioane de euro in investitii riscante a determinat o reactie rapida a autoritatilor de la Paris.

Astfel, ministrul de Finante, Christine Lagarde (foto) a ordonat un control special asupra tuturor bancilor franceze pentru a se determina amploarea si nivelul riscurilor la care s-au expus acestea.

Totul a pornit, asa cum am precizat, de la anuntul facut de catre Caisse d’Epargne potrivit caruia a pierdut peste 600 milioane de euro in urma expunerii la piata produselor financiare derivate din Statele Unite.

„Din cazua volatilitatii crescute, Caisse d’Epargne s-a confruntat cu o grava pierdere generata de activitatile cu derivate, estimata la peste 600 milioane euro”, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

Caisse d’Epargne a anuntat in urma cu zece zile o fuziune cu o alta banca de economii – Banque Populaire, dar analistii sustin ca este posibil ca fuziunea sa se amane, in ciuda dezmintirii celor doua banci.