Toate companiile cu profituri uriașe din România vor plăti taxa de solidaritate. Virgil Popescu: Sunt convins

Virgil Popescu

Sursă: Facebook, Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu susține că toate companiile cu profituri uriașe din România vor plăti taxa de solidaritate. Potrivit acestuia, rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să impună taxarea.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat la un post de televiziune că este convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate.

De asemenea, acesta poate să înţeleagă că toate companiile doresc maximizarea profitului şi nu doresc să plătească taxe, însă rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să impună taxarea.

Ministerul Energiei nu poate face mult în acest subiect al taxării

„Eu sunt convins că absolut toate companiile din România, vorbesc de cele care au făcut profitul acela excesiv în anul 2022 şi dacă vor face şi în anul 2023 vor plăti acea taxă. Haideţi să aşteptăm luna iunie. Eu spun că toate companiile, sunt convins că vor plăti acea taxă”, a spus ministurl Energiei.

Despre o altă companie care a făcut solicitare de execeptare pentru plata taxei, Virgil Popescu a declarat următoarele: „Eu pot să înţeleg că toate companiile doresc maximizarea profitului şi nu doresc să plătească taxe”.

„Ele trebuie să înţeleagă că rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să taxeze. Noi îi ascultăm, evident, dar ministerul Energiei nu poate face mult în acest subiect al taxării, dar din punctul meu de vedere este normal să se plătească taxa”, a mai comentat ministrul Energiei.

Virgil Popescu a mai spus că are o relaţie foarte bună cu ministerul de Finanţe şi nu este nicio disensiune între el şi minister.

Kelemen Hunor spune că ar susţine taxa de solidaritate pentru câteva domenii

Liderul UDMR a spus luni, 13 martie, că ar susţine taxa de solidaritate pentru o perioadă determinată, pentru câteva domenii. Vicepremierul a amintit de faptul că a venit în 2020 cu taxa de solidaritate pentru o perioadă scurtă de timp, nu pentru o perioadă nedeterminată.

„Eu am venit, în 2020, cu această taxă de solidaritate pentru o perioadă scurtă de timp, nu pentru o perioadă nedeterminată. În continuare cred că există momente într-o economie şi într-un stat când unii fac un profit mai mare decât era previzibil în condiţii normale, şi este normal să spui: Fratele meu plăteşte pentru doi ani de zile o taxă în plus, fiindcă de aici ai câştigat, ai avut profit.

Deci despre asta vorbim, nu despre ceva extravagant pe termen lung. Eu aş accepta şi aş susţine în acest moment o taxă de solidaritate în câteva domenii, dar cu o discuţie cu cei implicaţi în această poveste, nu o decizie arbitrară din zona politică”, a declarat Kelemen Hunor la B1 TV.