Toate pârtiile de schi din stațiunea Sinaia sunt închise.

Turiștii care au ales să petreacă sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei se confruntă cu o veste dezamăgitoare: toate pârtiile de schi din stațiunea Sinaia sunt închise. Motivele sunt legate de condițiile meteo extreme, în special viscolul puternic care a lovit regiunea în ultimele zile. Domeniul schiabil de la Sinaia, amplasat la altitudinea de aproximativ 2.000 de metri în Munții Bucegi, este inaccesibil momentan din cauza vremii severe, care face imposibilă funcționarea în siguranță a instalațiilor de transport pe cablu.

Condițiile meteo dificile au afectat atât pârtiile, cât și instalațiile de transport pe cablu, iar turiștii care se aflau pe Valea Prahovei în aceste zile de vacanță sunt nevoiți să își regândească planurile. Toate telescaunele și telecabinele din stațiune sunt oprite, inclusiv Gondola Carp, Telescaunul Expres, Telecabina tronson 2, Telescaunul Soarelui, Telescaunul Dorului și cele două teleschiuri de la Cota 2000. Pe vârful muntelui, rafalele de vânt depășesc 100 km/h, iar viscolul reduce semnificativ vizibilitatea, ceea ce face ca activitățile de schi să devină imposibile.

ANM a emis mai multe avertizări meteorologice pentru următoarele zile

Mai mult decât atât, în întreaga țară, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteorologice pentru următoarele zile, ceea ce complică și mai mult situația pentru turiștii aflați pe Valea Prahovei. Începând cu 25 decembrie, ANM a emis avertizări Cod portocaliu și Cod galben de vânt puternic, viscol și precipitații, valabile până pe 26 decembrie. Avertizările vizează mai ales estul Munteniei și Dobrogea, dar și zonele montane din sudul țării.

Vântul va atinge viteze de până la 90 km/h, iar în zonele montane înalte, vântul va avea rafale de până la 110 km/h. Aceste condiții meteo extreme, însoțite de zăpadă troienită și vizibilitate redusă, fac ca deplasările pe pârtii și în zonele de altitudine să fie periculoase.

În estul Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură, viscolul va fi extrem de puternic, iar autoritățile recomandă evitarea deplasărilor în aceste zone, având în vedere riscurile de avalanșe și scăderea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, în restul țării, vântul puternic poate afecta circulația rutieră și feroviară, iar autoritățile recomandă prudență și urmarea avertizărilor meteo.

Astfel, în ciuda așteptărilor celor care au ales Valea Prahovei pentru vacanțele de iarnă, condițiile meteo extreme i-au împiedicat să se bucure de activitățile specifice sezonului, cum ar fi schiatul sau snowboarding-ul. Rămâne de văzut cât va dura această perioadă de vreme nefavorabilă și când vor putea fi redeschise pârtiile și instalațiile de transport pe cablu.