În 2016 Toledo va marca, de asemenea, 30 de ani de când UNESCO a înscris acest oraş pe lista Patrimoniului Mondial.
"Obiectivul nostru este să potenţăm turismul gastronomic", a declarat Mariano Palacín, preşedinte al FEPET (Federación Espańola de Periodistas y Escritores de Turismo), potrivit căruia cele patru oraşe care au deţinut anterior această distincţie "şi-au mărit în mod spectaculos numărul de vizitatori".
Când Burgos a fost ales şi a apărut în The New York Times "s-a dublat numărul turiştilor americani primiţi în oraş", a adăugat Mariano Palacín.
Primarul oraşului, Milagros Tolón, şi-a exprimat dorinţa ca Toledo să impulsioneze "o bucătărie modernă care se reinventează pornind de la tradiţie, produse locale şi un patrimoniu unic".
Toledo, cu peste trei milioane de vizitatori pe an, este una dintre principalele destinaţii turistice din Spania. Scriitori ca Cervantes, Lope de Vega, Benito Pérez Galdós, Alexandre Dumas şi Théophile Gautier au lăudat bucătăria sa.
Candidatura acestui oraş care l-a inspirat pe El Greco a primit sprijinul unora dintre cei mai prestigioşi "chefs" ai săi: Pepe Rodriguez (restaurantul El Bohío, din Illescas, cu o stea Michelin), Iván Cerdeńo (El Carmen de Montesión, cu o stea Michelin), José Carlos Fuentes (Valdepalacios, cu o stea Michelin).
Sursa: Agerpres