Meritul producătorului și regizorului român este cu atat mai mare cu cât Tom Hardy, care care s-a remarcat cu rolul Cavalerului Negru din seria Batman (“Cavalerul negru: Legenda renaște”), primește zilnic o mulțime de oferte și totusi a ales "Smarkand". Edward Thomas Hardy este un actor englez de film şi teatru. A fost John Janovec în miniseria "Camarazi de război" (Band of Brothers), produs de Tom Hanks şi Steven Spielberg. Hardy şi-a făcut debutul în cinematografie în 2001, în thrillerul Black Hawk Down, regizat de Ridley Scott. Cea mai recentă peliculă în care a apărut britanicul este "Batman: Cavalerul Negru" (The Dark Knight Rises).

Proiectul cinematografic Samarkand, cu un buget de 30 de milioane de dolari, spune povestea unui soldat britanic, membru al forţelor speciale aeriene, care revine acasă după o perioadă petrecută în Orientul Mijlociu. Suferind de stres post-traumatic, personajul lui Hardy trebuie să se reintegreze în societate, însă ororile trăite în război îi îngreunează situaţia.

La începutul acestui an, Solar Pictures a lansat banca de investiţii Solar Entertainment HLB, în parteneriat cu Hoffman Lloyd. Misiunea noii companii este aceea de a face legătura între producători sau studio-uri şi investitori, astfel încât să înlesnească apariţia de noi producţii cinematografice la nivel global. Pentru Bobby Păunescu aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de mişcări demarate în primăvara anului trecut, când alături de Jared Underwood, fost manager şi Senior Vice-President al Comerica Entertainment, de cunoscuta producătoare tv Kearie Peak şi de fostul executiv al JVC Entertainment, Cristopher Taylo, regizorul român a lansat casa de producţie Solar Pictures.

Bobby Păunescu este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de film din România, precum şi unul dintre cei mai mari oameni de afaceri locali, cu interese în energie, asigurări, transporturi, turism, agricultură, minerit sau media. Păunescu deţine casa de producţie Mandragora International Group, iar primul film pe care l-a produs, Moartea Domnului Lăzărescu, a câştigat premiul Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes şi s-a bucurat de o distribuţie internaţională.