Dacă familia Downadup are aproximativ 14 procente din totalul infecțiilor din România, clanul Autorun este prezent în top cu nu mai puțin de trei membri – Trojan.Autorun.INF.Gen, Trojan.Autorun.AET şi Worm.Autorun.VHG – clasați pe locurile 2, 3 şi respectiv 10.
Locul 4 – cu 4,48% din numărul infecţiilor din România – este ocupat de Win32.Sality.OG, un virus polimorf care se ataşează de fişierele .exe şi .scr. Un alt reprezentant al acestei familii este şi Win32.Sality.3, clasat pe locul 7 cu 2.64% din numărul total de infecţii. Aceşti viruşi sunt protejaţi de un rootkit care le ascunde prezenţa pe calculatorul infectat şi în acelaşi timp încearcă să blocheze antivirusul instalat pe sistem.
Pentru a doua lună consecutiv în topul celor mai importante ameninţări informatice, Trojan.Crack.I se află pe locul 5, cu 3,55% din totalul infecţiilor înregistrate în România. Acest troian vine deghizat sub forma unui „crack”, o aplicaţie pentru eliminarea protecţiei comerciale a produselor software, care va încerca să instaleze un backdoor şi să colecteze detalii despre celelate aplicaţii instalate pe sistem.
Pe locul 6 în clasament, cu 3.47% din numărul total de infecţii se află Win32.Worm.DownadupJob.A, o detecţie pentru identificarea sarcinilor programate pe care viermele Downadup le creează pentru a-şi lansa în execuţie fişierul DLL în fiecare zi.
Locul 8 este ocupat de Gen:Variant.Kazy.9625, un vierme ce se propagă prin dispozitivele de stocare USB şi exploatează funcția autorun prezentă în sistemele de operare de la Windows XP la Windows Vista SP1.
Gen:Variant.Adware.HotBar.1 ocupă poziția 9 în topul BitDefender pe luna februarie, cu 1.64% din numărul de infecții detectate în România. Această familie de malware afișează utilizatorului reclame prin inițializarea unor noi ferestre de browser și redirecţionarea acestora către conținutul promovat.