Procesul angajării la un job nu este pe atât de dificil pe cât numeroși candidați îl fac să fie.
Alfel spus, chiar dacă sunt mânate de cele mai bune intenții de a-și găsi un loc de muncă, unele persoane își complică procesul angajării din cauză că nu știu ce anume să scrie sau să nu scrie în CV.
Astfel, unele persoane depun CV după CV și suferă că nu sunt selectate și că nu sunt chemate la interviurile de angajare.
Studiile arată că un specialist în resurse umane petrece, în medie doar 8,8 secunde ca să se uite peste un CV. Iată că informațiile prezentate în această carte de vizită a candidatului trebuie să fie livrate în așa fel încât reprezentantul companiei să fie cel puțin impresionat dacă nu chiar plăcut surprins.
Iată care sunt cele mai frecvent întâlnite zece greșeli din CV-uri care îi sperie pe cei care fac recrutările. Clasamentul a fost prezentat de Independent.co.uk, pe baza rezultatelor unui studiu la care au participat 500 de angajatori.
1. Greșelile gramaticale
2. Greșelile de litere
3. Aspect neîngrijit
4. Un CV mai mare de două pagini
5. Tonul casual
6. Utilizarea jargonului
7. Caractere cu un stil sau de o dimensiune neobișnuite
8. Prezentarea completă a denumirilor examenelor și certificărilor luate
9. Prezentarea intereselor generale precum gătitul și lectura
10. Lipsa de activități legate de dezvoltarea personală
Astfel, dacă îți dorești să-ți găsești un loc de muncă sau să-ți schimbi jobul în perioada următoare, ține cont de cele zece greșeli care îi resping pe specialiștii în resurse umane. Un CV cât mai concis, la obiect, scris fără greșeli gramaticale și fără să vrei să epatezi prin tonalitate sau prin prezentare cu siguranță va atrage atenția companiei.