Top 10 oferte terenuri în zone turistice

Imobiliare.ro a publicat un top al celor mai atractive oferte de terenuri intravilane scoase la vânzare în zone turistice de munte, după preţul solicitat de proprietari.

În top au fost incluse terenuri pretabile pentru o investiţie turistică, pensiune sau chiar un complex, amplasate în zone cunoscute pentru potenţialul lor. Pentru fiecare zonă a fost calificată o singură ofertă.
Locul 10 –Breaza, judeţul Prahova
Cu aproape 40.000 de euro, 30 euro/mp, poate fi achiziţionată o parcelă de teren din zona centrală a localităţii Breaza, Prahova cu o suprafaţă de 1.333 metri pătraţi. Terenul are un front stradal de 27 metri, toate utilităţile şi acces la drum pietruit.
Locul 9 – Moeciu de Sus, judeţul Braşov
În localitatea braşoveană Moeciu de Sus, este scoasă la vânzare o parcelă de teren cu o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi, cu un front stradal de 50 metri, la un preţ de 25 euro/mp. Situat la 100 metri de şosea asfaltată, terenul este ideal pentru construcţia unei pensiuni sau a unei case de vacanţă.
Locul 8 – Bran, judeţul Braşov
Tot în judeţul Braşov şi tot la preţul de 25 euro/mp, dar de data aceasta la Bran, este scos la vânzare un teren de 2.000 metri pătraţi. Terenul are un front stradal de 60 de metri, ceea ce îi oferă posbilitatea de a fi parcelabil în două loturi. Terenul beneficiază de toate utilităţile, iar la doar 30 de metri se află un pârâu.
Locul 7 – Sibiel, judeţul Sibiu
În Mărginimea Sibiului, la doar câţiva kilometri de Sibiu, cei care doresc să-şi construiască o casă de vacanţă sau o pensiune, pot investi într-un teren de 6.000 metri pătraţi, cu toate utilităţile incluse. Preţul solicitat pentru acest teren este de 23 euro/mp.
Locul 6 – Sovata, judeţul Mureş
La doar câţiva kilometri de inima staţiunii Sovata, în imediata apropiere a proiectului aquaparc este scos la vânzare un teren de 9.000 metri pătraţi, cu un front stradal de 67 de metri, la preţul de 15 euro/mp. Ţinând cont de dimensiuni, terenul poate fi utilizat pentru construcţia unui complex turistic.
Locul 5 – Izvoru Muntelui, judeţul Neamţ
Acelaşi preţ, 15 euro/mp, este solicitat şi de proprietarul unui teren de aproape 10.000 metri pătraţi, cu un front stradal de 200 de metri, situat în Izvoru Muntelui, judeţul Neamţ. Terenul are o vedere generoasă spre Ceahlău, iar în imediata vecinătate există apă şi electricitate.
Locul 4 – Cisnădioara, judeţul Sibiu
La Cisnădioara, o localitate cu origini săseşti care se mândreşte cu cea mai veche orgă cu tuburi funcţională din ţară, dar şi alte obiective turistice importante, poate fi achiziţionat un teren de 1.390 metri pătraţi cu 18.000 de euro, 13 euro/mp. Terenul este prevăzut cu toate utilităţile.
Locul 3 – Gura Râului, judeţul Sibiu
Cu 19.000 de euro, 10 euro/mp, poate fi achiziţionat un teren de 1.900 de metri pătraţi la Gura Râului, pe drumul ce leagă Municipiul Sibiu de staţiunea Păltiniş. Terenul este situat într-o zonă cu pensiuni şi are deschidere la DJ106.
Locul 2 – Râşnov, judeţul Braşov
La Râşnov, în judeţul Braşov, proprietarul unui teren de 828 metri pătraţi, cu un front stradal de 20 de metri, solicită 8.000 de euro pentru proprietatea sa, adică mai puţin de 10 euro/mp. Zona are un potenţial turistic însemnat, în apropierea fiind Cetatea Râşnovului, Postăvarul şi Piatra Craiului.
Locul 1 – Vatra Dornei – Neagra Şarului, judeţul Suceava
La Neagra Şarului, la 12 km de Vatra Dornei, poate fi achiziţionat un teren de 1.500 metri pătraţi cu 6.450 euro, preţul pe metru pătrat fiind de 4.3 euro. La acelaşi preţ pot fi achiziţionate şi suprafeţe mai mari, de 3.000 sau 6.000 metri pătraţi. Terenul are vedere la Călimani, este situat în apropierea noii pârtii de la Neagra Şarului şi are acces direct la drum asfaltat. La limita terenului se află un pârâu, existând astfel posibilitatea amenajării unui iaz.
Scăderi de până la 66% la preţurile terenurilor în primele 10 luni ale anului
Segmentul terenurilor rămâne în continuare cel mai atins de criza imobiliară, cele mai afectate fiind terenurile intravilane care se află în localităţile din apropierea marilor oraşe, acolo unde a avut loc şi cea mai mare creştere în perioada de boom. În primele zece luni ale anului, cea mai mare scădere a preţului de strigare a avut loc în judeţul Timiş, – 66%, urmat de judeţele Iaşi, -54% şi Cluj -50%. În localităţile din judeţul Braşov, preţul solicitat pentru terenuri a scăzut cu aproape 33%, în timp ce în judeţul Constanţa, scăderea înregistrată a fost de 30%.