Considerat cel mai controversat clasament realizat de revista „Capital“, „Top 100 Femei de succes“ a demonstrat, dacă mai era nevoie, că femeile sunt un adevărat magnet pentru presă, majoritatea ziarelor şi televiziunilor acordând spaţii ample prezentării acestui clasament.

În „Evenimentul zilei“, de exemplu, articolul intitulat „Femei la puterea 100“, publicat după lansarea  suplimentului, oferă informaţii detaliate despre ocupantele locului întâi, dar şi despre câteva dintre cele 36 de nume nou-intrate în topul din acest an.

Autorii articolului din ziarul „7 Plus“ încep prin a evidenţia faptul că, deşi mai târziu decât în alte ţări, femeile au apărut în prim-plan şi în România, întâi în domeniul media, apoi în cel al afacerilor şi cel al politicii. Un exemplu în acest sens, spun ei, este Mariana Gheorghe, CEO Petrom, o companie dintr-un domeniu „dedicat bărbaţilor“. Pe lângă menţionarea celor mai de succes femei din România, pe primul loc fiind, la egalitate, Nadia Comăneci şi avocata Ana Diculescu-Şova, „7 Plus“ publică şi o parte din topurile internaţionale existente în paginile „Top 100 Femei de succes“: lista celor mai puternice femei din lume, realizată de Forbes, şi cea a celor mai bine plătite femei manager, clasament realizat de revista Fortune.

Cotidianul „Azi“ prezintă o scurtă statistică a topului: 34 de femei din top ocupă poziţii de top management, 26 sunt femei de afaceri, opt sunt actriţe şi tot opt, medici, adăugând că există reprezentante şi din mass-media, dar şi din politică şi diplomaţie. Articolul prezintă şi câte un scurt CV al primelor patru clasate din top.
„Cotidianul“ vorbeşte despre studiul realizat de Synovate pentru revista „Capital“, în care se afirmă că, în România, femeia de succes este un concept în dezvoltare, iar numărul celor care ocupă funcţii importante sau îşi conduc propria afacere este în continuă creştere. De asemenea, articolul menţionează faptul că lumea artistică este destul de bine reprezentată, opt femei din top activând în acest domeniu, la egalitate cu cele din lumea medicală. „Gândul“ scoate în evidenţă prezenţa femeilor de afaceri, precum Camelia Şucu, Georgiana Pogonaru sau Măriuca Talpeş.

„Gardianul“ face o comparaţie între Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin, aflate pe poziţia 41, iar alte publicaţii, precum „Ziarul“, „Ziua“, „Curierul Naţional“ şi „Economistul“ au abordat, la rândul lor, subiectul lansării celei de-a patra ediţii a „Top 100 femei de succes“. În plus, agenţiile de presă Mediafax şi NewsIn au transmis ştiri despre acest clasament.

Televiziunile au intervievat doamnele de succes

„Top 100 femei de succes“ a suscitat, aşa cum era şi firesc, şi interesul celor mai multe posturi TV, care au acordat spaţii ample în cadrul principalelor emisiuni de ştiri. Realitatea TV a pus accentul pe prezenţa în top a mai multor personalităţi din lumea culturală, menţionând că psihologul Aurora Liiceanu s-a clasat pe locul al cincilea, cu 44,25 de puncte. Balerina Companiei Regale de Balet de la Covent Garden din Londra, Alina Cojocaru, cântăreaţa de muzică jazz, Teodora Enache, actriţele Luminiţa Gheorghiu, Monica Bârlădeanu, Dorotheea Petre şi Maria Popistaşu au fost aduse şi ele în prim-plan de reportajul postului de ştiri.

Prima TV a prezentat câteva interviuri din timpul evenimentului de lansare a topului cu Maria Grapini, director general Pasmatex, şi Monica Tatoiu, managing director Cosmetics Oriflame România. Aceasta din urmă a spus că „acest top a reuşit să ţină 100 de femei la un loc, măcar pe hârtie“. Postul naţional TVR 1 a prezentat fragmente din cuvântările unora dintre doamnele prezente la lansare, printre care s-au numărat Ana Diculescu-Şova şi Dana Miahela Jianu, chirurg estetician Proestetica, în timp ce B1 TV a făcut o trecere în revistă a primelor clasate şi a vedetelor prezente în top.