Dacă în urmă cu doi ani cea mai bogată româncă avea o avere care se apropia de jumătate de miliard de euro, în ultimele 12 luni averea acesteia a scăzut la jumătate.
Averea celei mai bogate românce, Veronica Guşe de Drăgan, 40 ani, a scăzut de la 400 -450 milioane euro în 2012, la 260-280 milioane euro în 2013.
Veronica Guşe de Drăgan şi-a început ucenicia în afaceri ţinându-l de mână pe Iosif Constantin Drăgan, cu mai mulţi ani în urmă. După moartea întemeietorului afacerii cu gaz, prima grija a celeia care îi plăcea să i se spună Doamna Miliard a fost să rebranduiască afacerea Butan Gas, chiar dacă veniturile sale sunt în scădere de la an la an.
Piața de gaz lichefiat din România este în general în scădere, consumul fiind deservit într-o proporție din ce în ce mai mare de importurile de gaz din Bulgaria, după cum spun principalii jucători din piață. Că începe să devină un business de nișă față de cotațiile de care se bucura până nu demult o dovedește și faptul că marii jucători din piața petrolului și a gazului de la noi își vând această ramura de activitate – vezi Petrom, care a renunțat la divizia de gaz lichefiat. Nu este de mirare în aceste condiții că și businessul de bază al Veronicăi Drăgan este în scădere. Cert este că, după rebranduirea afacerii Butan Gas în Veroniki Holding, Butan Gas România nu a mai făcut nicio raportare către Ministerul Finanțelor, iar cele două firme prin care face afaceri cu energie regenerabilă sunt pe pierderi la nivelul lui 2012, singura valoare palpabilă a acestora fiind cea a activelor.
Butan Gas este lider în distribuirea GPL-ului în Grecia şi Italia. Operează pe întreg teritoriul Italiei prin intermediul a opt staţii moderne de stocare şi îmbuteliere (printre care se numără două terminale costiere, la Napoli şi la Porto Torres) şi a 23 de filiale şi unităţi operative. La Conţeşti a investit 16 milioane de euro într-un terminal de gaz lichefiat. Cea de a doua ramură de activitate a holdingului, pe lângă cea de baza din domeniul distribuţiei de GPL, vizează energiile regenerabile. Grupul deţine Verowind, cu activităţi pe piaţa energiei eoliene. Prin societatea Romconstruct Top, grupul Veroniki a construit la Constanţa un parc eolian cu o capacitate instalată de 25 MW. Investiţia a fost realizată cu fonduri proprii în valoare de 45 de milioane de euro şi cu fonduri europene de circa 27 milioane de euro. Compania mai deţine un parc fotovoltaic în Sicilia. Veroniki Holding include printre altele Butan Gas, Fundaţia Drăgan, tipografia Fed Print, Fundaţia General Ştefan Guşă, editura Nagard, radioul Nova FM, clinica medicală Veroniki Life şi galeria de artă Veroniki Art.