Top 300 Capital este una dintre publicaţiile de referinţă de pe piaţa media din România, cu o tradiţie îndelungată. Din 2002 şi până în prezent, Top 300 Capital a celebrat an de an antreprenoriatul şi a adus în atenţia opiniei publice poveştile celor mai de succes oameni de afaceri români.
Dincolo de actul jurnalistic de foarte bună calitate, acest demers are un rol motivaţional foarte important. O economie sănătoasă are nevoie de companii puternice, inovatoare, cu proiecte de investiţii pe termen lung, iar Top 300 Capital este o sursă de inspiraţie, în acest sens, pentru tinerii aflaţi la început de drum în domeniul afacerilor.
Antreprenorii şi companiile pe care aceştia le deţin reprezintă motorul care pune în mişcare nu numai economia, dar şi societatea însăşi, pentru că o comunitate puternică de oameni de afaceri generează, la rândul ei, o clasă de mijloc solidă, ce constituie coloana vertebrală a oricărei cetăţi. Ca profesor universitar în domeniul financiar cred cu putere în economia de piaţă funcţională bazată pe libera iniţiativă. România este o ţară în plină dezvoltare care are nevoie de un mediu antreprenorial dinamic, creativ, dar care să aibă la bază o guvernanţă corporativă solidă. Un cadru de guvernanţă eficient va contribui întotdeauna la o stabilitate şi predictibilitate sporite în ceea ce priveşte evoluţiile de business într-un mediu aflat în continuă transformare. Dacă vom fundamenta orice demers de business pe aceste principii, vom avea de câştigat pe termen lung. Potenţialul de dezvoltare al ţării noastre este unul extrem de amplu, care poate genera creşteri importante atât la nivel micro cat şi macroeconomic.
Autoritatea de Supraveghere Financiară reglementează şi controlează trei pieţe (piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor private), cu o dimensiune toatală de aproximativ 100 miliarde de lei şi cu un impact direct asupra a peste 10 milioane de oameni. Misiunile pe care noi ni le-am asumat presupun, printre altele, asigurarea stabilităţii şi dezvoltarea sectorului financiar non-bancar, dar şi crearea şi implementarea unor programe de educaţie financiară.
Proiectele din domeniul educaţiei au o importanţă semnificativă , întrucât consider că ritmul schimbărilor din societatea noastră, la nivel global şi local, impun o permanentă racordare la cele mai noi concepte şi evoluţii – atât pentru profesioniştii domeniului financiar cât şi pentru consumatori. Este cu atât mai important cu cât nu mai există de mult graniţe în ceea ce priveşte circulaţia informaţiei, iar fenomenele economice au o influenţă globală. La toate acestea se adaugă schimbările de paradigmă aduse de noile generaţii de consumatori, care influenţează deja, prin comportamentul lor, modul de a construi şi de a face business. Este o provocare a lumii de mâine, prefigurată şi de evoluţia accelerată a mediului digital.
Fără îndoială că şi Top 300 Capital reflectă schimbările pe care economia autohtonă le înregistrează, de la an la an. O economie pe care ne-o dorim tot mai puternică, susţinută de companii şi de oameni de afaceri de succes.
Articol realizat de Leonardo Badea, preşedinte Autoritatea de Supraveghere Financiară
Acest articol a fost publicat în Top 300 Cei mai bogați români, ediția 2017, publicație disponibilă la chioșcuri începând cu 4 decembrie 2017