A ieşit de curând de la puşcărie unde stat timp de 1 an. Despre averea lui Sorin Ovidiu Vântu nu s-au ştiut niciodată prea multe. Se spunea că avea un imperiu format din peste 700 de firme, majoritatea deţinute în Cipru şi că folosea structura pentru a-şi ascunde prezenţa în diverse afaceri.
Îi plăcea să sublinieze că este un speculator care încearcă să se optimizeze financiar prin orice metodă. Una dintre puţinele afaceri despre care s-a ştiut aproape totul a fost grupul Realitatea Caţavencu din care, după intrarea la puşcărie a lui Vântu, au rămas mai multe entităţi separate care au mers către alţi acţionari.
Este vorba despre branduri cunoscute din media cum ar fi  Realitatea TV, Academia Caţavencu, Money Channel, Money.ro, Cotidianul.ro. Pentru câteva zile, Realitatea TV a revenit chiar în proprietatea familiei lui Vântu până la o decizie judecătorească ce a schimbat total situaţia.
Dacă este adevărat că Vântu nu mai are nicio legatură cu defuncta PSV Company, intrată în insolvenţă şi achiziţionată ulterior de Maricle Păcuraru împreună cu Cozmin Guşă (un foarte cunoscut prieten şi partener de afaceri al lui Vântu) atunci activele deţinute în România se reduce la cele câteva sute de apartamente şi terenuri despre care am aflat chiar din rechizitoriul procurorilor din dosarul FNI.

De curând, Omul de afaceri și avocata sa au declarat, pentru cotidianul.ro, că Vântu a reintrat în posesia postului de televiziune, în urma unei decizii irevocabile a Curții de Apel. Mai exact, Curtea de Apel București a reintrodus firma ELBA HOLD – controlată de familia Vîntu – ca acționar majoritar al societății PSV Company cea care, la rândul ei, ar fi principala creditoare a SC Realitatea Media SA (aflată în insolvență).