1. Gheorghe Hagi – 45-47 milioane dolari

Dupa cateva incercari nereusite de a fi antrenor, trecand de la echipa nationala a Romaniei, la Bursaspor, Galatasaray, Poli Timisoara si, mai recent, Steaua Bucuresti, cel mai cunoscut fotbalist roman s-a reorientat spre lumea afacerilor. Cea mai mare investitie a sa este Hotelul Iaki, de cinci stele, din statiunea Mamaia, ce s-a dovedit extrem de profitabil inca de la deschidere, aducandu-i un profit anul de 1,5 milioane de euro. Si-a rotunjit veniturile prin semnarea unor contracte de publicitate.

Citeste mai mult aici

2. Gheorghe Popescu – 41-42 milioane dolari

Fost capitan al echipei nationale, Gheorghe Popescu a rupt total legatura cu fotbalul, specializandu-se pe investitiile din domeniul imobiliar.In prezent, detine numeroase proprietati, in special in Ibiza.In asociere cu parteneri spanioli, a finalizat primul sau proiect imobiliar de anvergura, complexul de apartamente de lux „Amfiteatru“, din zona de nord a Bucurestiului. Tot in Capitala, urmeaza sa construiasca un hotel de cinci stele, cu o investitie de aproximativ 25 de milioane de euro.

Citeste mai mult aici

3. Anghel Iordanescu – 18 milioane dolari

Cea mai mare parte a averii pe care o detine Anghel Iordanescu a fost stransa din activitatea sa de antrenor la mai multe echipe din Emiratele Arabe. Dupa ce a fost rasplatit doar cu 1,5 milioane de  dolari in cei cinci ani in care a fost antrenor al nationalei Romaniei, el a antrenat sase sezoane in Golf, la echipele Al Hilal, Al Ain si Al Ittihad, petrecand cate doi ani la fiecare si castigand cate doua milioane de dolari pe sezon. La acesti bani, s-au adaugat si veniturile realizate din hotelul Belvedere din Predeal si cateva vile de lux din zona Pipera, pe care le inchiriaza.

4. Adrian Ilie – 16-19 milioane dolari

Retras din activitatea de fotbalist de aproximativ doi ani, Adrian Ilie si-a incercat mana in impresariat, reusind sa scoata bani frumosi. Apoi, s-a alaturat staffului tehnic al echipei Steaua, in postura de manager general. El detine hotelul Ruia, din Poiana Brasov, in care a investit incontinuu in ultimii ani, devenind unul dintre cele mai renumite hoteluri de patru stele din statiune. A facut multe achizitii de terenuri in zona montana, construind mai multe vile de lux, pe care le-a inchiriat ulterior.

5. Dan Petrescu – 14 milioane dolari

Dupa ce a petrecut mai mult de cinci ani in Londra, la clubul de fotbal Chelsea, Dan Petrescu a devenit proprietarul mai multor apartamente si terenuri, situate in capitala Angliei si in imprejurimi, pe care le inchiriaza.In plus, Dan Petrescu a fost cooptat de Gica Petrescu in realizarea unui proiect imobiliar in zona de nord a Capitalei.

6. Mircea Lucescu – 13-14 milioane dolari

Mai multe investitii neinspirate in Romania au lasat o adevarata gaura in conturile antrenorului Mircea Lucescu. Dar, dupa semnarea contractului cu echipa din Ucraina Sahtior, veniturile sale au crescut simtitor, castigand in trei ani aproximativ zece milioane de euro.

Citeste mai mult aici

7. Adrian Mutu – 12-13 milioane dolari

Primul succes important din punct de vedere financiar a fost transferul sau la echipa Chelsea, in 2003, unde a fost platit cu 3,5 milioane de euro. La Juventus si Fiorentina a castigat aproximativ doua milioane de euro anual, la care se adauga si contractul de publicitate cu Adidas, de 1,5 milioane de euro anual.In Romania, detine o fabrica de articole de imbracaminte si un club.