Jocuri electronice. Jocuri electronice care te acapareaza si pana sa iti dai seama esti un „junkie” al lor. In lume exista fan-cluburi, asociatii si „entitati” care traiesc aceste jocuri de dimineata pana seara. Ca pui pe planul secund sanatatea, prietenii, scoala, job-ul, nu mai conteaza: important este sa ai „high score”. Alaturi de dependenta de narcotice, jocuri de noroc sau junk-food, dependenta de jocuri electronice este luata foarte in serios in SUA si exista consiliere pentru cei care se simt prizonierii jocurilor. Jurnalistii de la msnbc au intocmit un top 5 al jocurilor care dau dependenta, bazat pe raspunsurile celor chestionati.

Top 5

World of Warcraft

Avand peste 9 milioane de jucatori inregistrati online, “World of Warcraft” este „taticul” jucatorilor. Acesti 9 milioane nu sunt doar niste impatimiti de ocazie, ci platesc un abonament lunar, prin care se asigura ca nu raman in urma cu ultimele modificari ale jocului si tips&tricks.


EverQuest

Acest joc, aparut in 1999, a devenit imediat extrem de popular atat printre criticii de specialitate, cat si printre gamerii din toata lumea. Nu degeaba i se mai spune si “EverCrack” sau “NeverRest.”

Peggle

Un joc clasic de tip pinball, aparent banal, dar care are fanii lui, obsedati sa obtina cat mai multe puncte. Pare simplu, chiar este, dar te acapareaza imediat si nu mai scapi…

Doom

Cand a aparaut Doom in 1993, cu grafica lui 3D si functii multiplayer, a facut ravagii. Pentru multi, tot ce a urmat dupa Doom sunt clone, cunoscute sub numele de “Doom Clones.”


Tetris

Un joc foarte vechi, atat de vechi incat pustii din 1984 au ajuns intre timp parinti. Nu conteaza unde il joci: pe PC, pe o consola video, pe telefonul mobil, oricum nu iti vine sa il lasi din mana. Asezi cat mai multe caramizi, si asezi si asezi….