TOPUL facultăților, în funcție de căutarea specializărilor

Dacă ai terminat sau te gândești să te înscrii la una din specializările următoare, poți considera că ai tras lozul câștigător. Potrivit angajatorilor, absolvenții facultăților cu profil tehnic, lingvistic și economic sunt cei mai căutați pe piața muncii, la acest moment.

În topul specializarilor căutate de către angajatorii chestionati de site-ul Bestjobs în luna mai se regăsesc, automatică și calculatoare, cibernetică, telecomunicații, inginerie, mecanică și electronică, limbi străine și științele economice. Secundar, sunt căutați și absolvenții de medicină și farmacie, construcții, instalatii și transporturi. 

Care sunt taxele la cele mai de viitor facultăți
La Facultatea de Automatică și Calculatoare, unde, potrivit angajatorilor, absolvenții își găsesc de muncă chiar și fără experiență, taxa anuală pe 2011 a fost de 4.000 de lei. De altfel, la toate facultățile Politehnicii București, taxa are aceeași valoare, mai puțin la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, unde este 4.500 de lei. Taxa pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" era mult mai mică în 2011, de 2.700 de lei pe an.
La Academia de Studii Economice din București, taxa este de 3.000 de lei pe an pentru toate facultățile, la nivel de licență, inclusiv pentru Facultatea de Cibernetică,  Statistică și Informatică Economică. La Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, taxa este cuprinsă între 2.500 și 3.000 de lei, în funcție de specializare.
Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti percepe taxe diferite, în funcţie de facultate, care pornesc de la 3.600 de lei pe an și ajung până la 4.500 de lei pe an. La Universitatea Tehnică din Cluj taxa este de 3.400 de lei, la aceeași sectie.
La Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității București, taxa era în 2011 de 3.100 de lei pe an.
Una dintre cele mai scumpe taxă de şcolarizare din Bucureşti se găseşte la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", şi este de 6.000 de lei pe an. În Cluj, taxa la Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Hatieganu" este de 8.000 de lei pe an.
O specializare de nişă, care devine tot mai căutată, este cea în energie. La Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești întâlnim unele dintre cele mai mici taxe de școlarizare, respectiv 2.200 de lei pe an, pentru studii de inginerie.