Care sunt țările cu cei mai mulți milionari
Care sunt țările cu cei mai mulți milionari. Tehnologia a făcut lumea mai mică, creând o economie mondială cu adevărat globală. Acest lucru a oferit întreprinzătorilor de pe întreaga planetă mai multe oportunități ca niciodată de face averi impresionante.
Această tendință este reflectată în numărul tot mai mare de milionari din întreaga lume. Deși majoritatea milionarilor se concentrează în SUA, Europa și Asia găzduiesc și ele un număr semnificativ de oameni bogați. Potrivit GoBankingRates, numărul cel mai mare de milionari se află în America.
Deci unde locuiesc cei mai mulți milionari ai planetei?
Statele Unite
Milionari: 24,5 milioane
SUA găzduiesc cei mai mulți milionari. De fapt, aproape 9% dintre adulții din America sunt milionari, în condițiile în care Statele Unite au cea mai mare economie din lume. Statele Unite au, de asemenea, politici de impozitare mai blânde decât mulți dintre concurenții săi. Acest lucru face ca oamenii să își construiască mai ușor averi uriașe.
China
Milionari: 6,2 milioane
China are a doua cea mai mare economie, cu un PIB de aproximativ 18 trilioane de dolari. China are mult mai puțini milionari decât Statele Unite, dar aproape dublu față de orice altă țară. Mulți dintre milionarii Chinei sunt fondatori și angajați ai companiilor din sectorul tehnologic al țării.
Japonia
Milionari: 3,4 milioane
După SUA și China, distribuția milionarilor devine mai uniformă. Japonia este următoarea pe listă, cu 3,4 milioane. De asemenea, are al treilea cel mai mare PIB din lume. Acest lucru arată că există o anumită corelație între țările cu PIB-uri ridicate și numărul mare de milionari.
Regatul Unit
Milionari: 2,8 milioane
Marea Britanie ocupă locul patru, alături de Franța. Fiecare dintre ele găzduiește 2,8 milioane de milionari. Cele două țări au, de asemenea, PIB-uri foarte asemănătoare, situându-se pe locul șase, respectiv, pe locul șapte.
Franța
Milionari: 2,8 milioane
Franța găzduiește câțiva dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Bernard Arnault este cel mai bogat om din lume.
Germania
Milionari: 2,7 milioane
Germania este o altă putere europeană care găzduiește un număr mare de milionari. Țara are cea mai mare economie din Europa, construită pe sectoare-cheie: auto, inginerie mecanică, chimie și electrice.
Canada
Milionari: 2,3 milioane
Canada are o economie bogată și diversă, așa că nu e surprinzător că găzduiește mulți milionari. Țara este bogată în resurse naturale, cum ar fi nisipurile petrolifere, ceea ce o face unul dintre cei mai mari producători de petrol.
Australia
Milionari: 2,2 milioane
Australia este foarte aproape de Canada ca număr de milionari și aterizează pe locul 12, cu cel mai mare PIB. Economia țării este dominată de sectorul serviciilor, care contribuie cu peste 60% din PIB. Alte industrii majore includ energia, infrastructura și agrobusiness.
Italia
Milionari: 1,4 milioane
Italia ocupă locul nouă pe listă, cu 1,4 milioane de milionari. Principalele sale industrii includ moda, agricultura, producția și construcțiile.
Coreea de Sud
Milionari: 1,3 milioane
Coreea de Sud intră în acest top pe locul 10. Cea mai bogată persoană din țară este Jay Y. Lee, președintele executiv al Samsung Electronics. Principalele industrii din Coreea de Sud includ electronica, producția de mașini și oțelul.
Elveţia
Milionari: 1,2 milioane
Economia Elveției este dominată de sectorul serviciilor. Aproape 75% din PIB-ul țării provine din aceasta. Țara este și un jucător important în producția chimică și farmaceutică, pe lângă inginerie mecanică și metale.
Olanda
Milionari: 1,1 milioane
Țările de Jos și Spania se află la egalitate în acest clasament, pe locul 12. Cea mai bogată persoană din Țările de Jos este Charlene de Carvalho-Heineken, moștenitoarea acțiunilor la gigantul Heineken. Țara generează o mare parte din bogăție prin industrii precum IT, tehnologie și electronică.
Spania
Milionari: 1,1 milioane
Spania ocupă locul 12 la cel mai mare PIB din lume. Își generează o parte din bogăție printr-o industrie a turismului înfloritoare, dar este și un jucător în științele vieții, producția de automobile și energie.
Taiwan
Milionari: 870.000
Taiwan poate fi una dintre cele mai mari surprize de pe această listă. Are puțin sub 24 de milioane de cetățeni, dar și un procent impresionat de cetățeni milionari.
India
Milionari: 800.000
India este renumită datorită industriei diversificate, de la producția de electricitate și oțel, până la tehnologia informației și produsele farmaceutice.