Așa cum este firesc, Otopeni și Băneasa numără cel mai mare trafic, mai precis 7,5 milioane de pasageri. Aeroportul din Timişoara îşi păstrează locul secund după numărul de pasageri, mişcări aeronave şi cargo procesate în cursul anului trecut, cu un trafic de 1,2 milioane de pasageri, în creștere cu 5,6% față de 2010.
Următoarea poziţie este ocupată de Aeroportul din Cluj cu 1,004 milioane de pasageri, în scădere cu 2,33% faţă de anul 2010.
Din cele 16 aeroporturi aflate în România, doar 10 au avut anul trecut şi transport cargo. Otopeni se află pe primul loc la acest capitol cu 21.800 tone transportate, urmat fiind de Timişoara cu 1.300 de tone. Pe locul al treilea se află Aeroportul din Arad unde au fost debarcate sau îmbarcate 872 de tone de marfă. „Noi ne-am confirmat încă o dată statutul de a doua companie aeroportuară din România, înregistrând un număr mare de pasageri, mişcări de aeronave şi trafic cargo. Suntem convinşi că prin politicile noastre comerciale din acest an vom reuşi să creştem în continuare atât numărul de pasageri, cât şi traficul de marfă”, a declarat Cornel Sămărtinean, directorul aeroporturului din Timișoara.
Topul aeroporturilor din România după numărul de pasageri
28 februarie 2012, 15:23
Ultima modificare în 28 februarie 2012, 17:23
Primele trei aeroporturi din România au înregistrat un trafic de aproape 10 milioane de pasageri în 2011. Aeroporturile Otopeni și Băneasa (Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti), Aeroportul Timișoara și Aeroportul Cluj au fost cele mai aglomerate în anul ce a trecut.
Etichete: aeroport,
pasageri,
Trafic Aerian
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook