Într-o lume a bărbaților, ele au reușit să realizeze lucruri ce ar stârni invidia oricui. Sunt cunoscute, pline de bani și foarte puternice. Este vorba despre cele mai bogate 10 femei din lume. Averea cumulată a acestora depășește suma uriașă de 289 de miliarde de dolari.
Cea mai bogată femeie din lume este nepoata fondatorului L’Oreal. Francoise Bettencourt Meyers este preşedintele companiei deţinute în proporţie de 33% de către familia sa. Potrivit Bloomberg, moştenitoarea imperiului L’Oréal are o avere de 58,4 miliarde de dolari, în momentul redactării articolului. În 2019, franțuzoaica a devenit mai bogată cu 12,3 miliarde de dolari.
Potrivit publicației americane, Bettencourt ocupă locul 13 în topul celor mai bogați oameni ai Planetei.
Moștenitoarea L’Oréal este urmată de Alice Walton, fiica fondatorului celebrului lanţ de magazine american, Walmart, Sam Walton. Deși are un tată bogat și o afacere de familie, Alice face bani din artă. Aceasta are o avere de 53,1 miliarde de dolari ai mare cu 10,5 miliarde de dolari față de anul 2018. Mai mult, Alice este cea care deschis Muzeul de artă americană Crystal Bridge din Bentonville, Arkansas.
Locul trei este ocupat de Jacqueline Mars. Averea sa atinge suma de 41,4 miliarde de dolari, asta după ce în 2019 a crescut cu 8,69 miliarde de dolari. Americanca a moștenit foarte mulți bani de la Audrey Ruth (Meyer) şi Forrest Mars, Sr., şi nepoata lui Frank C. Mars, fondatorii celebrei companii americane de bomboane Mars, Incorporated.
Locul patru este luat de Yang Huiyan. Chinezoaica are o avere de 25,1 miliarde de dolari, cu 6,9 miliarde de dolari mai mare față de 2018. Yang a moștenit 57% la sută din compania Country Garden Holdings. Aceasta deține și Bright Scholar Education Holdings, o companie de educație renumită în China.
La jumătatea clasamentului o întâlnim pe Laurene Powell Jobs, cu o avere de 24,1 miliarde de dolari, avere ce s-a majorat în 2019 cu 6 miliarde de dolari. Văduva lui Steve Jobs, fondatorul uneia dintre cele mai mari companii din lume, Apple, a moștenit o sumă imensă cu care poate să-și facă toate poftele. Laurene i-a dăruit lui Steve Jobs 3 copii, pe Eve, Reed şi Erin.
Se pare că văduva lui Jobs a detronat-o pe Susanne Klatten, cea care acum ocupă locul 6.
Susanne a primit majoritatea banilor de la mama sa. Aceasta a fost una dintre soțiile lui Herbert Quandt, omul care a condus BMW pe piaţa vehiculelor de lux. Klatten a moștenit aproape 20 de procente din această proprietate. Nemțoaica deține o avere de 20,4 miliarde de dolari, mai mare cu 640 de milioane de dolari față de anul precedent.
Locul șapte îi revine Ginei Rinehart, președintele Hancock Prospecting, o companie de explorare și extracție a mineralelor deținută în proprietate privată, fondată de tatăl ei, Lang Hancock. Australianca are o avere de 18,7 miliarde de dolari, avere ce a crescut în 2019 cu 4,5 miliarde de dolari. Aceasta este una dintre cele mai bogate persoane din Australia.
Abigail Johnson se situează pe locul opt, cu o avere de 17,3 miliarde de dolari. Abby este o femeie de afaceri miliardară. În 2014, Johnson a devenit președinte și director executiv al firmei americane de investiții Fidelity Investments (FMR), și președinte al companiei Fidelity International (FIL). Compania a fost fondată de bunicul ei Edward C. Johnson II. Acesta i-a lăsat frâiele fiului său, iar în 2016, Abigail a devenit ce care deținea controlul absolut.
Penultimul loc este ocupat de Charlene de Carvalho, o femeie de afaceri miliardară olandez-engleză, care controlează cea de-a doua cea mai mare fabrică de bere din lume, Heineken International. Aceasta deține o participație de control de 25% la brewer-ul olandez Heineken, unde este și director executive.
Charlene are o avere de 15,6 miliarde de dolari și este considerată una dintre cele mai bogate persoane din Olanda. Aceasta este fiica lui Freddy Heineken.
Ultimul loc îi revine lui Iris Fontbona, văduva lui Andronico Luksic, un afacerist cunoscut care a făcut banii din minerit și băuturi în Chile. Fontbona și familia ei controlează Antofagasta, o companie minieră din Santiago. Prin conglomeratul Quiñenco, aceasta controlează Banco de Chile, Madeco, un producător de produse de cupru, cea mai mare fabrică de bere a țării și o companie de transport maritim, CSAV.
Fontbona deține o pereche de lanțuri hoteliere de lux și o stațiune de lux în Croația. Aceasta are o avere de 15,4 miliarde de dolari, cu 1 miliard de dolari mai mare față de anul care a trecut.