V-ati dori o vacanta un pic mai speciala decat restul oamenilor, petrecuta undeva departe de zgomotul masinilor si de poluarea sufocanta?

Inspirati de competitia Tour de France, jurnalistii de la Guardian au intocmit un top al celor mai bune 10 locatii europene in care puteti sa mergeti cu bicicleta. Acestea cuprind destinatii fascinante, de la sudul Angliei pana la inaltimile Alpilor francezi.

O prima destinatie ar fi Yorkshire Dales din Anglia, o zona in care soselele nu sunt populate de masini, iar o alta ar fi South Downs, tot din Anglia. South Downs, este cunoscuta ca fiind cea mai buna destinatie pentru ciclism din Europa, sau cel putin din Anglia, intrucat aici exista un drum de cel putin 100 de km lipsit complet de masini, drum care face legatura intre Winchester si Eastbourne.

O alta destinatie demna de luat in seama daca va ganditi sa mergeti in liniste cu bicicleta, este Irlanda, cunoscuta de catre ciclisti ca fiind una dintre cele mai bune zone din Europa in care poti pedala in voie.

Chiar si Italia sau Franta au mai putine rute pentru biciclisti decat Belgia, tara care se afla de asemenea in topul publicatiei engleze.

Si pentru ca tot am vorbit de Franta, specialistii de la Guardian va indeamna sa incercati o urcare cu bicicleta prin Alpii francezi, intrucat aici au fost efectuate lucrari de amenajare pentru ciclism datorita competitiei care abia s-a incheiat. Va veti simti probabil ca un ciclist participant la Tour de France si veti putea vedea o imagine absolut fenomenala a muntilor. Puteti incerca si zona Pirineilor, desi sunt mai putin cunoscuti decat Alpii, insa la fel de fascinanti intrucat puteti urca cu bicicleta pana la o altitudine de 2000 de metri.

Tot in Franta puteti alege regiunea Provence, cu sosele goale, clima prietenoasa si peisaje remarcabile.

In Spania, poate cea mai atractiva destinatie pentru biciclisti ar putea fi lantul muntos Picos de Europa, iar in Italia, Muntii Dolomiti care cuprinde zeci de kilometri de circuit pentru ciclism.

O ultima destinatie ar fi Grecia. Mai exact sudul Greciei, peninsula Peloponez. Aici veti putea vizita locul care a gazduit Jocurile Olimpice in antichitate sau ati putea sa-i vizitati pe spartani la ei acasa.

Sursa: Guardian