Dacă eşti absolvent CEMS – o alinaţă de universităţi din 27 de ţări, ai 95 la sută şanse să te angajezi în primele trei luni de la terminarea studiilor, iar salariul mediu este de 61,106 de dolari. Masterul în management internaţional oferit de CEMS a fost nominalizat ca fiind cel mai bun din lume de clasamentul programelor de master în management publicat de Financial Times.

Universităţile europene au cele mai bune programe de master în management din lume, în topul primelor zece aflându-se patru universităţi din Franţa, alianţe universitare multinaţionale precum CEMS, universităţi cu campusuri multiple precum ESCP Europe şi câte o universitate din Marea Britanie, Germania, Spania şi Olanda.

Cele mai mari salarii medii – 72,105 de dolari şi 72,702 de dolari – le au absolvenţii HEC Paris, clasată pe locul 2 în top, şi respectiv Manheim Business School, numărul 8 în clasament. Cel mai mic salariu mediu ponderat ca absolvent al uneia dintre primele 50 de programe de master în management este de 37,193 de dolari, obţinut de absolvenţii universităţii britanice Bradford.

Încă de la fondare, CEMS a inclus în alianţă parteneriate cu diverse corporaţii, viziunea şcolii bazându-se pe crearea unei punţi între lumea academică şi cea corporativă. Astăzi CEMS are ca parteneri peste 50 de corporaţii, printre care ING Group, Societe Generale, Deutsche Bank şi Shell.

Cele mai bune 5 şcoli din lume pentru un MBA, evaluate pentru toate tipurile de specializări oferite, sunt University of Pennsylvania – Wharton, London Business School, Harvard Business School, Columbia Business School şi Insead. Salariul mediu ponderat pentru un absolvent al acestor şcoli variază între 146,565 de dolari şi 169,784 de dolari.

DETALII:
Pentru a vedea clasamentul complet Financial Times al programelor de master în management click aici