Cu un pret al petrolului in continuare ridicat si cu un pret mediu al benzinei de 4,10 dolari pe galon, revista Forbes a publicat un top al celor mai ieftine 12 masini din Statele Unite.

Aflat pe ultimul loc in acest top, Mitsubishi Lancer are un pret de pornire de 13.990 de dolari si un motor de 2 litri. Pe locul imediat urmator se afla modelul Fit de la Honda cu un pret de 13.950 de dolari.

Avand un pret de 11.590 de dolari, modelul Fortwo de la Smart se afla pe locul 4 in topul efectuat de celebra publicatie americana.

Pe locul al treilea se afla varianta de 1,5 litri a modelului Toyota Yaris cu un pret de 11.550 de dolari, iar pe locul al doilea se afla modelul Aveo de la Chevrolet cu un pret de 11.460 de dolari.

Cea mai ieftina masina din Statele Unite, cu un pret care trece un pic peste 10.000 de dolari, este modelul Kia Rio, care la un pret de 10.890 de dolari are un motor de 1,6 litri iar in dotarile standard se pot enumera transmisia manuala, blocarea manuala a usilor, ajustarea scaunului de la sofer si setul complet de  airbaguri.

Analistii au subliniat ca la acest pret nu primesti aer conditionat, sistem audio si nici geamuri electrice.

De remarcat ca in top se afla doua modele de la Hyundai, un Accent si un Elantra. De asemenea Kia are tot doua modele in acest top: Spectra si Rio.

Alte modele de masini aflate in clasamentul forbes sunt: Mazda 3, Suzuky Reno si Nissan Versa.

Analistii auto au remarcat faptul ca din cele 12 masini, intr-o proportie covarsitoare se afla modelele asiatice.
 
Sursa: Forbes