Topul celor mai înalte clădiri din Bucureşti

Chiar dacă Bucureştiul nu are clădiri care să fie incluse în categoria zgârie-norilor, în care se înscriu imobilele mai înalte de 150 de metri, în ultimii ani au apărut tot mai multe dezvoltări pe verticală, în principal din dorinţa de eficientizare a terenului cumpărat la un preţ ridicat. Cea mai înaltă clădire din Bucureşti este Tower Center International, dezvoltată de Avrig 35 în colaborare cu Alpha Bank.Până în 2007, pe primul loc în topul celor mai înalte clădi

Chiar dacă Bucureştiul nu are clădiri care să fie incluse în categoria zgârie-norilor, în care se înscriu imobilele mai înalte de 150 de metri, în ultimii ani au apărut tot mai multe dezvoltări pe verticală, în principal din dorinţa de eficientizare a terenului cumpărat la un preţ ridicat. Cea mai înaltă clădire din Bucureşti este Tower Center International, dezvoltată de Avrig 35 în colaborare cu Alpha Bank.

Până în 2007, pe primul loc în topul celor mai înalte clădiri din Bucureşti se afla Turnul de Încercare a Ascensoarelor, cu o înălţime de 97 de metri, situat în zona Calea Plevnei. Acum locul i-a fost luat de Tower Center International, localizat în zona Pieţei Victoriei, cu 120 de metri înălţime şi 25 de etaje.

Pe următorul loc se clasează BRD Tower, sediul central al băncii franceze Societe Generale care deţine BRD. Imobilul este localizat în Piaţa Victoriei şi are o înălţime de 87 de metri, extinşi pe 19 niveluri.

Pe locul trei se situează clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, dezvoltată de constructorul francez Bouygues. Imobilul, situat pe Calea Victoriei, are o înălţime de 83 de metri, structuraţi pe 18 niveluri.

Locuinţe la înălţime

În ceea ce priveşte ansamblurile rezidenţiale dezvoltate pe verticală, Asmita Gardens şi Doamna Ghica Plaza sunt pe primul loc, ambele având în componenţă blocuri-turn de câte 24 de etaje.

„Apartamentele situate la ultimul etaj sunt căutate, pentru că sunt singurele în care pereţii pot fi modificaţi după bunul plac, generând spaţii mult mai mari şi ofertante, pentru că asigură intimitate şi linişte, nemaiavând alţi vecini deasupra şi, nu în ultimul rând, pentru că acestea sunt proiectate cu terase spaţioase, departe de priviri indiscrete, chiar sub cerul liber“, a declarat Sebastian Dragomir, Manager Landlord Representation Office Agency în cadrul CB Richard Ellis-Eurisko.

Americanii au pierdut supremaţia

Conceptul corporatist „upper level – upper class“, apărut la birourile zgârie-nori din SUA, s-a extins rapid asupra clădirilor din toată lumea, astfel încât, mai nou, şi în acest domeniu ultimii sunt cei dintâi. În acest moment, cea mai înaltă clădire din lume este Burj Dubai sau Turnul Dubai din Emiratele Arabe Unite, care are o înălţime de 604,9 metri împărţiţi pe 159 de etaje.