Grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland şi-a păstrat poziţia de cea de a patra bancă din lume în funcţie de capital, potrivit unui clasament anual al primelor 1.000 de bănci din lume realizat de revista "The Banker", informează Daily Telegraph.Patru bănci britanice se numără printre primele 15 bănci din lume, incluzând HSBC, Barclays şi Lloyds Banking Group, demonstrând că Marea Britanie rămâne cea de a doua mare forţă bancă din lume după SUA. China are 84 de bănci
Grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland şi-a păstrat poziţia de cea de a patra bancă din lume în funcţie de capital, potrivit unui clasament anual al primelor 1.000 de bănci din lume realizat de revista „The Banker”, informează Daily Telegraph.
Patru bănci britanice se numără printre primele 15 bănci din lume, incluzând HSBC, Barclays şi Lloyds Banking Group, demonstrând că Marea Britanie rămâne cea de a doua mare forţă bancă din lume după SUA. China are 84 de bănci în top 1000, contribuind cu 25 de procente la profiturile totale.
Bank of America Merrill Lynch a devansat JP Morgan Chase şi, în prezent, este cea mai mare bancă din lume. Citigroup se situează pe locul trei. Royal Bank of Scotland, la care guvernul britanic deţine 83 la sută din acţiuni, se situează pe locul patru, urmat de HSBC. Barclays se clasează pe locul zece, iar Lloyds Banking Group pe locul 12.
RBS a reuşit să-şi păstreze locul ocupat anul trecut, chiar dacă a afişat pierderi de 2,37 milliarde de dolari, iar Anglo Irish Bank a înregistrat cele mai mari pierderi – 18,5 miliarde dolari.
La polul opus, topul celor mai profitabile bănci din lume este format din Goldman Sachs, China Construction Bank, Industrial & Commercial Bank of China şi Barclays. HSBC s-a clasat pe locul 16, iar Standard Chartered pe locul 23 în topul celor mai profitabile bănci.
„The Banker”, liderul publicaţiilor de profil din întreaga lume, a publicat clasamentul mondial al primelor 1.000 de bănci comerciale, alcătuit după capitalul de rangul unu, ce cuprinde capitalul propriu şi rezerve, definind puterea unei bănci de a acoperi pierderi actuale sau potenţiale.
SURSA: Agerpres