Cel mai bine plătit salariat din Capitală a câştigat anul trecut 9.082.747 lei brut, potrivit ultimelor date disponibile la Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului (DGFPM) Bucureşti. Asta înseamnă că, înainte de plata taxelor şi impozitelor la stat, bucureşteanul din Sectorul 1 a obţinut aproape 170.000 de euro pe lună, suma fiind calculată la un curs mediu de 4,45 lei/euro, afişat de BNR, informează B365.RO.
Conform specialiştilor, cel mai bine plătit salariat din Capitală ar putea fi un expat dintr-o companie de dezvoltare imobiliară sau un broker conectat la piaţa imobiliară.
De altfel, 90% din clasamentul celor mai bine zece plătiţi angajaţi din Bucureşti este dominat de salariaţi din Sectorul 1, fapt explicabil având în vedere faptul că aici au sediul şi cele mai multe companii multinaţionale din Capitală. 
Pe locul al doilea în Topul celor mai mari salarii din Bucureşti se află un angajat care se ocupă de alte activităţi de intermedieri monetare, după cum arată statistica Direcţiei de Finanţe. Acesta a avut, anul trecut, un salariu brut de 5.983.654 lei, adică în jur de 112.000 euro pe lună. 
Locul al treilea în clasamentul celor mai mari salarii îi revine tot unui bucureştean din Sectorul 1, acesta fiind angajatul unei firme ce execută lucrări de instalaţii electrice. Salariul său a fost, anul trecut, de 4.845.993 lei, înainte de impozitare, adică aproape 91.000 de euro pe lună, scriu cei de la B365.RO