Obama este pe locul al doilea, urmat de regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz. Pe locul al patrulea se află fostul președinte al Rusiei, actualul premier Vladimir Putin, iar pe locul cinci este Suveranul Pontif.
Deși a fost detronată de Michelle Obama în topul celor mai puternice femei din lume, cancelarul german Angela Merkel este prima femeie inclusă în topul celor mai puternici oameni din lume.
Este de puțin timp premier al Marii Britanii dar deja se bucură de foarte multă putere. Este vorba despre David Cameron, succesorul lui Brown la șefia guvernului britanic. Acesta este urmat de președintele Fedului american, nimeni altul decât Ben Bernanke.
Pe poziția a noua se află Sonia Gandhi, iar pe locul 10 se află fondatorul Microsoft, Bill Gates.
Conducător al unei țări cu 1,3 miliarde de locuitori, ceea ce înseamnă o cincime din populația totală a globului, Hu Jintao este cel care cenzurează internetul, construiește orașe și închide dizidenți, scriu cei de la Forbes.  
O altă prezență surprinzătoare este regele saudit, stăpânul suprem al unui regat care are cele mai mari rezerve de petrol din lume, a căror valoare se ridică la zeci sau chiar sute de miliarde de dolari.
Tot ca un aspect interesant, în top mai intră personalități precum Osama bin Laden ( 57), Joaquín Guzmán ( 60), celebrul miliardar traficant de droguri, care conduce cea mai mare rețea de droguri din Mexic și Dawood Ibrahim Kaskar (63), cel care conduce cea mai mare rețea criminală din India și cel care a orchestrat atentatele din Mumbai din 2008. Pentru a vedea întreg topul, click aiciCei mai puternici economiștiCei mai puternici oameni din mediaCei mai puternici din energieCei mai puternici filantropi
Cei mai puternici bloggeri