Cea mai scumpă proprietate rezidenţială scoasă la vânzare în plină criză economică este un castel, în stil baroc, construit în secolul XIX şi localizat în zona Bisericii Amzei. Proprietarul cere pentru imobil 9 mil. euro. O astfel de locuinţă stă la vânzare circa o jumătate de an până îşi găseşte cumpărătorul, pentru care povestea spusă de casă este mai importantă decât suma cerută de proprietar. La asemenea valoare, negocierile dintre vânzător şi cumpărător
Cea mai scumpă proprietate rezidenţială scoasă la vânzare în plină criză economică este un castel, în stil baroc, construit în secolul XIX şi localizat în zona Bisericii Amzei. Proprietarul cere pentru imobil 9 mil. euro. O astfel de locuinţă stă la vânzare circa o jumătate de an până îşi găseşte cumpărătorul, pentru care povestea spusă de casă este mai importantă decât suma cerută de proprietar.
La asemenea valoare, negocierile dintre vânzător şi cumpărător nu vizează ca element principal preţul, ci facilităţile pe care le poate oferi locuinţa.
„La achiziţie se negociază, dar mai mult decât preţul se negociază beneficiile, precum parcarea sau sistemul de plată. E o bătaie între puteri şi se fac favoruri. La acest nivel contează cine a stat în casă şi cine a participat la petrecerile organizate acolo. Contează proprietăţile care au o poveste“, a declarat pentru capital.ro Bogdan Voica, managing partner al John Taylor, companie concentrată exclusiv pe proprietăţi de lux.
Cea mai scumpă casă vândută în acest an: 3,5 mil. euro
În ciuda crizei, proprietăţile de lux încă îşi găsesc cumpărători. Cea mai mare tranzacţie cu locuinţe raportată în acest an a fost încheiată la un preţ de 3,5 mil. euro, după şase luni de negocieri asidue.
„Este vorba despre o vilă construită la începutul secolului XX, care beneficiază de o arhitectură exterioară deosebită, amintind de stilul caselor populare româneşti. Imobilul este situat apropierea Blvd-ului Dacia, iar elementele de arhitectură, stucaturile şi ornamentele au fost păstrate într-o stare perfectă. Imobilul are o suprafaţă de circa 1.000 mp“, a menţionat Robert Teodorescu, managerul departamentului rezidenţial al Regatta, companie care a intermediat tranzacţia.
Nu doar casele din centrul istoric al Bucureştiului sunt pe lista proprietăţilor de lux care şi-au găsit cumpărători în acest an. DTZ Echinox a intermediat în prima parte a acestui an o tranzacţie în valoare de 1,1 mil. euro care a implicat un apartament cu cinci camere de tip penthouse localizat în zona Dorobanţi. Suprafaţa acestui apartament este de 440 mp şi are două locuri de parcare.
„Sunt mulţi oameni care şi-au dat seama că în criză merg bine speculaţiile financiare şi au câştigat bani în acest fel, iar acum îşi permit acest lux. O locuinţă de lux stă pe piaţă cam o jumătate de an până la vânzare, dar asta în condiţiile în care se face o promovare exclusivă“, a explicat Bogdan Voica.
Capital.ro a realizat un Top 10 al celor mai scumpe locuinţe scoase la vânzare în ultima perioadă la nivelul Bucureştiului, prin intermediul companiilor de consultanţă imobiliară care dispun de departamente rezidenţiale concentrate pe locuinţe de lux.
Locul 1. Castel din zona Biserica Amzei – 9 mil. euro
Cea mai scumpă locuinţă scoasă la vânzare este localizată în zona bisericii Amzei. Proprietatea este un castel construit în secolul XIX, în stil baroc, de către un arhitect francez. Imobilul are o suprafaţă construită de 2.114 mp şi proprietarul vrea să obţină pe ea 9.000.000 de euro. Casa se află în portofoliul companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis-Eurisko.
Locul 2. Vilă din zona Catedrala Sf. Iosif – 8 mil. euro
Locul 3. Casă din zona Aviatorilor – 8 mil. euro
Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 800 mp, are terase generoase, materiale de finisaje rare şi intelligent home system. Este amenajată de designeri cunoscuţi din Monaco, Franţa, Italia şi Hong Kong. Casa are trei locuri de parcare la dispoziţie. Proprietarul este de origine română. Imobilul se află în portofoliul John Taylor, companie care intermediază exclusiv vânzarea sau închirierea de imobile de lux
Locul 4. Vilă din zona Lascăr Catargiu – 8 mil. euro
Vila este localizată în zona Lascăr Catargiu, foarte aproape de Piaţa Romană. Locuinţa dispune de demisol, parter, un etaj şi mansardă şi are o suprafaţă totală construită de 1.100 mp, la care se adaugă un teren de 740 mp. Proprietatea se află în portofoliul companiei Regatta.
Locul 5. Vilă din zona Victoriei – 7,8 mil. euro
Vila este situată înt
Locul 6. Vilă din zona Victoriei – 7 mil. euro
Vila a fost construită la începutul secolului XX şi a fost restaurată în 2008. Are o suprafaţă construită de 1.330 mp şi dispune de subsol, demisol, parter, etaj şi mansardă. Locuinţa are finisaje de marmură, parchet, stucaturi, tâmplărie din lemn, geam de cristal şi şemineu.
Imobilul se află în portofoliul companiei de consultanţă imobiliară BNP Paribas Real Estate.
Locul 7. Penthouse din zona Şos. Nordului – 7 mil. euro
Pe locul şapte se poziţionează un apartament de tip penthouse localizat în zona Şoselei Nordului. Imobilul are o suprafaţă de 400 mp utili şi dispune de finisaje rare şi sistem inteligent de supraveghere a locuinţei. Preţul cerut de proprietar este de şapte milioane de euro. Locuinţa este în portofoliul John Taylor.
Locul 8. Vilă din zona Piaţa Romană – 6,5 mil. euro
Vila este localizată în zona Romană, Jules Michelet. Imobilul a fost construit în jurul anului 1920 şi are 20 de camere. Locuinţa are o suprafaţă construită de 700 mp, iar terenul aferent are o arie de 1.500 mp. Preţul solicitat de proprietar este de 6.500.000 euro. Casa se află în portofoliul CB Richard Ellis-Eurisko.
Locul 9. Casă din zona Calea Victoriei – 6,2 mil. euro
Locul 10. Vilă din zona Piaţa Romană – 6,37 mil. euro
Vila individuală a fost construită în 1930 şi restaurată în 2003. Are o suprafaţă totală construită de 1.300 mp şi o curte libera de 420 mp. Imobilul este dispus pe două niveluri de subsol, parter, etaj şi mansardă. Ca finisaje, locuinţa are parchet masiv, vitralii, gresie, marmură, faianţă, scară interioară, lambriuri de lemn. Au fost păstrate şi recondiţionate finisajele originale. Vila este în portofoliul BNP Paribas Real Estate.
COMENTARIU CAPITAL.RO