Luxul hotelurilor din Orient depăşeşte orice imaginaţie, preţurile fiind, bineînţeles, pe măsură. Publicaţia locală arabianbusiness.com a realizat un top al celor mai scumpe hoteluri din Orientul Mijlociu.  Hotelierii arabi pun la dispoziţia clinetului aproape orice: de la locuri pentru grătar până la elicoptere sau mese realizate din aur masiv.

10. Yas Hotel se află pe ultimul loc în top. Cel mai mare preţ al hotelului este 6.300 de dolari pentru Diwan Suite, un apartament de 3 camere, care are o suprafaţă de 572 de metri pătraţi. De asemenea, aparatamentul are o terasă proprie, o piscină, un lift privat, bucătărie şi o cameră în care pot lua masa nu mai puţin de 16 persoane. 
 
0-46462-img_7318.jpg9. Pentru 9.600 de dolari vă puteţi petrece o noapte în Qasr Al Sharq, care este cel mai scump hotel din Arabia Saudită. Cel mai scump apartament de aici are două dormitoare de lux care au mobilă făcută în Italia şi carpete cu modele orientale. Suprafaţa acestui apartament este de 1.000 de mp. În cei aproape 10.000 de dolari mai dispuneţi de un birou, o bucătărie şi o cameră spa.

8. Pentru 100 de dolari în plus, vă puteţi caza la Al Maha Desert Resort, hotel deţinut de Emirates Group şi amplasat la o oră de mers cu maşina în afara Dubai-ului. Hotelul a fost construit chiar în deşertul Arabiei. Cel mai scump apartament de aici costă 9.700 de dolari şi cuprinde 3 dormitoare, băi spaţioase, o bucătărie imensă, un loc special amenajat pentru grătar şi o piscină cu temperatură controlată.

7. Palace Hotel se află în inima vechiului oraş din Dubai, foarte aprope de cea mai înaltă clădire din lume. Cel mai scump apartament de aici, Imperial Suite, este unul dintre cele mai frumoase din întreg emiratul, dar costă 11.400 de dolari pe noapte. Este situat la ultimul etaj al hotelului, are 4 dormitoare, 2 living-room-uri, 2 săli de mese, 4 băi şi o cameră de studiu. Totul în 500 de metri pătraţi. În plus, apartamentul are un balcon deschis cu vedere spre o celebră fântână din Dubai.

0-46463-img_7318.jpg6. Monarch Hotel. Pentru 14.000 de dolari vă puteţi caza într-un apartament de 1.130 de metri pătraţi ce se întind pe ultimele 2 etaje ale hotelului, decorate într-un stil unic de artă arabă. În suma de mai sus intră, printre altele, o terasă privată, o bibliotecă, o saună, o piscină şi o sală de cinema privată.

5. Raffles Hotel. Se ştiu foarte puţine detalii legate de apartamentul de 15.000 de dolari pe care îl are la dispoziţie acest hotel. Cert este că nu numai apartamentul dispune de un lux greu de imaginat, dar şi întreg hotelul are un renume în privinţa „nivelului de lux”.

4. Cu  17.400 de dolari poţi să stai o noapte la Emirates Palace, celebrul hotel din Adu Dhabi. Cel mai scump apartament de aici este de fapt un adevărat palat, care dispune de un dormitor „regal”, alte două dormitoare pentru oaspeţi, jacuzzi şi o sală de duş.

0-46464-img_7318.jpg3. Pentru 200 de dolari în plus vă puteţi caza în cea mai scumpă rezidenţă din Oman: „Six Senses Hideaway Zighy Bay„. Practic, nu este închiriat doar un apartament, sau doar clădirea, ci întreaga insulă, pe care este amplasată. Suprafaţa totală este de 3.000 de metri pătraţi în care intră 3 vile, o sală de gimnastică, o cramă de vinuri, o piscină despre care se spune că este imensă. Mai mult, cei care îşi permit să dea 17.600 de dolari pentru o noapte aici dispun de măsuri speciale de securitate asigurate chiar de către hotel, dar şi un vas cu care se pot face croaziere, precum şi o sală de masaj.

2. Burj al Arab. Hotelul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cel mai scump apartament de aici costă 18.000 de dolari, se întinde pe 2 etaje, are o suprafaţă de 780 de metri pătraţi, are un lift privat, o sală de cinema privată, un pat amplasat pe o platformă rotativă. Tot în aceşti bani intră un Rolls Royce care vine „la pachet” cu un şofer personal. În cazul în care clinentul nu vrea RR, hotelul îi pune la dispoziţie un elicopter, pentru o sumă pe care trebuie să o plătească în plus.

0-46461-img_7318.jpg1. Cel mai scump hotel din întreg Orientul Mijlociu este Atlantis The Palm. Pentru „durerosul” preţ de 42.000 de dolari pe noapte, adică aproape două nopţi la Burj al Arab, clientul Bridge Suite, cel mai scump apartament din hotel, poate privi întregul Golf al Arabiei din balconul situat în cea mai bună poziţie a clădirii, mai precis în arcul de cerc al hotelului. Din dotari fac parte un majordom privat, un lift privat, o cameră în care se poate servi cina, care conţine o masă realizată din aur masiv, o bibliotecă, un centru multimedia şi 3 dormitoare.