Daca vrei sa locuiesti pe unele dintre cele mai renumite strazi din lume trebuie sa fii cel putin miliardar.

Putem lua ca exemplu Avenue Princess Grace din Monaco, unde pretul pe metrul patrat este de 190.000 de dolari. Numele strazii vine de la starul Grace Kelly care a fost sotia lui Rainier III, print de Monaco. Daca va achizitionati o casa in aceasta zona veti dispune si de o priveliste cu adevarat incantatoare: Marea Mediterana ocupand intreg orizontul. Mai mult de atat, veti putea locui alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti miliardari ai lumii si chiar de familia regala a Monaco.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe strazi din lume se afla Severn Road din Hong Kong. Aceasta se afla in una dintre cele mai exculsiviste zone ale orasului, The Peak, si pentru a locui aici ar trebui sa platiti 121.000 de dolari pe metrul patrat. Zona ofera unele dintre cele mai placute privelisti din lume, de aici observandu-se intregul Hong Kong si mai ales, portul Kowloon. Unul dintre recentii cumparatori a fost un om de afaceri chinez care a platit 38 de milioane de dolari pentru un apartament pe Severn Road.

Locul al treilea este detinut de care cunoscuta Fifth Avenue din New York. Pretul pentru un metru patrat in aceasta zona este de 80.000 de dolari. Aceasta strada este, pe langa una dintre cele mai scumpe, si una dintre cele mai renumite locuri de shopping. Aici, magnatul Rupert Murdoch a achizitionat in 2005 un apartament pentru care a platit 44 de milioane de dolari.

Kensington Palace Gardens din Londra ocupa locul urmator in top, pretul pe metrul patrat fiind aici de 77.000 de dolari. Aceasta este o strada cu case care au apartinut aristocratiei, evaluate la zeci de milioane de euro fiecare. Cea mai scumpa vila de pe aceasta strada a fost construita in anul 1843 si a fost vanduta de magnatul din Formula 1 Bernie Ecclestone cu peste 111 milioane de euro omului de afaceri Laksmi Mittal.

Si capitala Frantei are o strada in topul celor mai scumpe 10 din lume: Avenue Montaigne. Aceasta se afla in apropiere de celebra Champs-Elysees iar numele sau vine de la Michel de Montaigne, un scriitor al Frantei Renascentiste. Strada, unde metrul patrat costa nu mai putin de 54.000 de dolari este si un loc special de cumparaturi. Aici puteti intalni magazine ale celor mai celebri designeri: Dior, Chanel, Valentino, Bulgari.

Moscova nu putea lipsi din aceasta lista. Astfel, cea mai scumpa strada din capitala Rusiei este Ostozhenka iar pretul intalit aici este de 40.000 de dolari pe metrul patrat. Valoarea acestei zone a crescut de-a lungul ultimului an cu 50%, iar cei mai multi dintre milionarii rusi au resedinte aici.

Via Suvretta este pe locul al 7-lea in top. Strada din St Moritz vine cu un pret de 38.000 de dolari pe metrul patrat fiind si cea mai scumpa strada din intreaga Elvetie. Printre personalitatile care au case de vacanta pe aceasta strada se numara si Silvio Berlusconi sau Laksmi Mittal.

Carolwood Drive din Los angeles vine pe urmatorul loc cu un pret de 30.000 de dolari pe metrul patrat. Carolwood Unitate din Beverly Hills are unele dintre cele mai somptuase resedinte din America, printre care si Fleur de Lys. Aceasta imita arhitectura palatului Versailles si are o valoare de piata de 125 milioane de dolari.

Pe penultimul loc in acest top se situeaza Wolseley Road din orasul australian Sydney. Aici, pretul pe metrul patrat este de 28.000 de dolari. Cea mai scumpa casa vanduta in aceasta zona a fost Craig-y-Mor care a fost achizitionata in acest an pentru 32,4 milioane de dolari.

Ultimul loc din top este ocupat de Altamount Road din Mumbai, capitala statului Indian Maharashtra. Aceasta este, de asemenea, capitala finaciara si economica a intregii Indii. Un metru patrat pe Altamount Road costa 25.000 de dolari. Pe aceasta strada omul de afaceri Mukesh Ambani construieste o casa care va avea o valoare de 1 miliard de dolari. Cladirea, numita Residence Antilia se va inalta 245 metri de la suprafata pamantului si va avea 40 de etaje, mare parte fiind ocupate de cascade si gradini.

Sursa: Wealth Bulletin