National Bank of Kuwait (Kuweit)

Apărută în 1952, NBK este cea mai importantă instituție financiară din Orientul Mijlociu, având reprezentanțe în New York, Londra, Paris, Geneva, Beirut, Iordan, Bahrein, Qatar, Singapore, Vietnam, Iraq, Jeddah, Dubai și Shanghai. Cu un capital de peste 10 miliarde de dolari, NBK se află în topul celor mai bune 100 de bănci din lume și este fruntașă în topul băncilor din lumea arabă.NBK este apreciată mai ales pentru activitatea din zona Trade Finance, Foreign Exchange și Internet Banking.

National Bank of Abu Dhabi (Emiratele Unite Arabe)

NBAD este banca fruntașă a Emiratelor Unite Arabe, care se concentrează în special pe segmentele de retail și corporate market. Apărută în 1968, NBAD are în prezent 80 de filiale în țară și mai multe reprezentanțe în Oman, Kuweit, Bahrein, Egipt, Sudan, Londra, Paris, Geneva și Washington DC.

Shizuoka Bank (Japonia)

Cu bazele în Shizuoka, Japonia, Shizuoka Bank are 187 de filiale în țară, concentrate mai ales pe zonele dintre Tokyo și Osaka. Reprezentanțele internaționale se găsesc în Los Angeles, New York, Bruxelles, Hong Kong, Shanghai și Singapore.

China Development Bank (China)

Potrivit raportului financiar din 2010, CDB deține 800 de miliarde de dolari și 705 miliarde de dolari în împrumuturi.

Cassa Depositi e Prestiti (Italia)

Cea mai sigură bancă din Italia este Cass Depositi e Prestiti, cu 356 miliarde în bunuri în 2010. Banca finanțează investiții publice precum drumuri, clădiri publice și alte proiecte publice mari.Cassa Depositi e Prestiti este membru fondator al Long-Term Investors Club , alături de alte insituții europene.

Pohjola Bank (Finalnda)

Aflată pe locul 28 la nivel mondial, Pohjola Bank din Finlanda are un capital de 2,4 miliarde de dolari. Banca are peste 580 de filiale în Finlanda, 3,7 milioane de clienți și 420.000 de firme-client.

Bank of New York Mellon (S.U.A.)

Alte bănci americane care se găsesc în topul celor mai sigure bănci în 2011 sunt JPMorgan Chase, Wells Fargo, US Bancorp, Northern Trust și CoBank ACB, însă Bank of New York Mellon este cea mai sigură bancă americană. A șaptea ca mărime în statul de proveniență, această bancă  are 200 de miliarde de dolari investite în bunuri.

Nordea Bank (Suedia)

Aflată în top alături de o altă bancă suedeză, respectiv Svenska Handelsbanken, Nordea Bank are 11 milioane de clienți și 1.400 de filiale. Cei mai importanți acționari sunt Sampo Group, a un grup bancar finlandez care deține 21.3% din companie și Guvernul Suediei, care deține 13,5%.

DBS Bank (Singapore)

Cu 200 de filiale în 50 de orașe asiatice, compania are 4 milioane de clienți în Singapore și un milion în Hong Kong. În ultimii 2 ani, DBS a fost declarată cea mai sigură bancă din Asia.

HSBC Holdings (Marea Britanie)

Cu un capital de 149,6 miliarde de dolari, HSBC este cea mai sigură bancă britanică.

National Australia Bank Limited și Commonwealth Bank of Australia (Australia)

Royal Bank of Canada (Canada)

Cu peste 18 milioane de clienți, RBC operează în 56 de state și este cea mai importantă instituție financiară a țării.

Banco Santander (Spania)

În ciuda crizei europene, Banco Santander se află pe locul 10 în clasamentul celor mai sigure bănci din lume, poziție mai bună decât cea din anul trecut.Banca operează în Europa, Asia, America și Africa.

Banque et Caisse d’Épargne de l’État (Luxemburg)

Banque et Caisse d’Épargne de l’État se află în posesia guvernului și oferă toate serviciile specifice unei bănci comerciale, inclusiv retail și private banking.

Zurcher Kantonalbank (Elveția)

Banca elvețiamă se află pe locul 4 la nivel mondial în topul celor mai sigure bănci, cu 126 de miliarde de dolari în bunuri.

Bank Nederlandse Gemeenten (Olanda)

BNG se află pe jumătate în proprietatea guvernului, cealaltă jumătate aflându-se în proprietatea municipalităților.

Caisse des Depots et Consignations (Franța)

Aflată pe locul 2 în acest top, Caisse des Dépôts et Consignations (CDC) este o instituție financiară publică se află nu a simțit criza europeană, ci a înregistrat o creștere de 35% a profitului între 2007 și 2009.

KfW (Germania)

FfW este o insituție publică, în consecință statul garantează pentru obligațiunile, împrumuturile și tranzacțiile efectuate de companie.
Într-un top al celor mai sigure bănci din Europa Centrală și de Est, cea mai sigură bancă din România a fost desemnată ca fiind BCR.
VEZI aici Topul băncilor din Europa Centrală și de Est
VEZI aici Topul băncilor din Europa de Vest VEZI aici Topul băncilor din lume