În urma acestei analize, în şedinţa Consiliului CSA, din data de 6 iunie 2012, în scopul protejării asiguraţilor, au fost luate măsuri de sancţionare a persoanelor semnificative din cinci societăţi de asigurare care au avut un număr mai mare de astfel de situaţii.
Acestea sunt următoarele:
•    Bogdan Alexander Adamescu, preşedinte directorat Astra Asigurări – amendă 30.000 de lei;
•    Bucşa Iulius Alin, director general Euroins România – amendă 10.000 de lei;
•    Stamov Bozhidar Stoyanov, director Direcţia Daune Euroins România – amendă 10.000 lei;
•    Mariana Diaconescu, preşedinte directorat Asirom Vienna Insurance Group SA, amendă 10.000 de lei;
•    Ovidiu Vădean, director Direcţia Daune Asirom Vienna Insurance Group SA, amendă 10.000 de lei;
•    Mihail Tecău, preşedinte directorat Omniasig Vienna Insurance Group SA (pentru situaţia înregistrată la fosta BCR Asigurări Vienna Insurance Group SA), amendă 5.000 de lei;
•    Eugen Stoica, director Direcţia Daune Omniasig Vienna Insurance Group SA (pentru situaţia înregistrată la fosta BCR Asigurări Vienna Insurance Group SA), amendă 5.000 de lei;
•    Dumitru Dobrotă, şef Departament Daune Carpatica Asig SA, sancţionare cu avertisment scris, conform art. 39 alin. (3) lit. a) din Legea nr.32/2000.
Sancţiunile aplicate de Consiliul CSA sunt în conformitate cu art. 39 alin. 3 din Legea nr.32/2000.
“Protecţia intereselor asiguraţilor reprezintă cel mai important obiectiv asumat de Consiliul CSA chiar de la preluarea mandatului. Din păcate, numărul de petiţii pentru unele societăţi a continuat să crească, ceea ce ne-a determinat să monitorizăm suplimentar situaţia pe zona de instrumentare şi plată a daunelor.
De aceea, în cazul societăţilor care au înregistrat întârzieri la plată peste termenele prevăzute în normele CSA şi ale căror servicii au generat mai multe plângeri din partea consumatorilor, Consiliul CSA a decis, ca o primă măsură, sancţionarea persoanelor semnificative din conducerea acestor societăţi”, a declarat preşedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Totodată, Consiliul CSA a hotărât efectuarea unor controale tematice la societăţile de asigurare pentru verificarea cauzelor care conduc la încălcarea dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte instrumentarea şi plata dosarelor de daună şi, implicit, la nemulţumirea asiguraţilor. Rezultatele acestor controale vor fi analizate de către Consiliul CSA, iar acolo unde va fi cazul se vor lua măsuri potrivit legislaţiei în vigoare.