Conform ultimului Recensământ întocmit în 2011 de Institutul Naţional de Statistică, în Bucureşti există aproximativ 804.000 de locuinţe convenţionale, iar în Sectorul 3 se înregistrează cel mai mare număr de unităţi locative, adică 170.000. În ceea ce priveşte oferta de apartamente scoase la vânzare sau date spre închiriere, aceasta este cea mai concentrată în Sectorul 3.

În ultima lună s-au înregistrat peste 4.600 de oferte de închiriere de apartamente (de la garsoniere până la locuinţe cu 4 camere), din care cel mai mare număr a fost înregistrat în Sectorul 3 (1.091 de locuinţe). Din numărul total de apartamente scoase la închiriere circa 12% din proprietăţi se află în apropiere de metrou.

Cele mai multe oferte pentru închirieri de garsoniere se concentrează în apropierea staţiilor de metrou Dristor (11,8% din numărul total de oferte din această categorie), Titan (7,7%) şi Lujerului (7,3%).

În apropiere de staţiile de metrou Piaţa Unirii, Dristor şi Tineretului sunt cele mai multe oferte pentru cei interesaţi de închirierea unui apartament cu două camere. Aşadar, 6,9% din numărul total de oferte din această categorie sunt lângă staţia Piaţa Unirii, 6,5% lângă staţia Dristor şi 3% în apropiere de staţia Tineretului.

În cazul închirierilor apartamentelor cu trei camere, cele mai multe oferte sunt lângă staţiile de metrou Piaţa Unirii (12,9%), Tineretului (8,3%) şi Obor (6,5%).

Cele mai multe oferte pentru închirierea apartamentelor cu patru camere sunt lângă staţiile de metrou Piaţa Victoriei (11,4%), Piaţa Unirii (11%) şi Universitate (8,1%).

Dristor şi Titan, conduc şi la oferte de vânzare

În ultima lună s-au înregistrat peste 5.332 de oferte de vânzare de apartamente, din care cel mai mare număr a fost înregistrat în Sectorul 3 (1.105 de locuinţe). Din acestă ofertă, circa 12% din apartamente se află în apropiere de metrou, potrivit analizei imobiliare.net.

Aşadar, din numărul total de garsoniere scoase la vânzare în apropiere de metrou, cele mai multe oferte se găsesc lângă staţiile de metrou Dristor (13,4%), Titan (11%) şi Piaţa Iancului (8,5%).

Cele mai multe oferte de vânzare ce privesc apartamentele cu două camere sunt concentrate în jurul staţiilor de metrou Titan (8,4%), Dristor (6,7%) şi Piaţa Sudului (5,5%).

Cele mai multe oferte pentru vânzarea de apartamente cu trei camere provin din jurul staţiilor Dristor (11,6%), Titan(8,8%) şi Piaţa Iancului (6,5%).

În cazul ofertei de vânzări de locuinţe cu patru camere, aceasta este foarte concentrată în jurul staţiilor de metrou Obor (13%), Dristor (8,5%) şi Apărătorii Patriei (6%).