Toshiba a prezentat la Berlin laptopurile Portégé Z830 şi Satellite Z830, primele dispozitive Ultrabook cu procesor Intel Core ale companiei. Cântărind aproximativ 1,12kg şi având o grosime de numai 15,9 mm, seria Z830 este cu aproximativ 20% mai uşoară şi 40% mai subțire decât seria ultra-portabilă Protégé R830.

Sistemele Ultrabook au o carcasă din aliaj de magneziu uşoară şi, în acelaşi timp, durabilă, care este susținută de o structură de rezistență îmbunătățită cu design de “fagure de miere” şi cu noi structuri interne ranforsate care îi oferă o bună absorbție a şocurilor, rigididate crescută şi rezistență la apăsare. Aceste aspecte îi conferă laptopului o rezistență deosebită la căzături şi şocuri.
În plus, tastatura iluminată LED și rezistentă la stropire face față cu brio situațiilor în care se varsă lichide și oferă utilizatorilor suficient timp să oprească sistemul și să protejeze datele stocate pe sistem. Sistemele din seria Z830 vor fi disponibile în Europa în cel de-al patrulea trimestru al anului 2011.
Tot în cadrul IFA, Toshiba a prezentat modelul Qosmio DX730, primul desktop all-in-one Toshiba pentru piaţa europeană. Sistemul include cu un ecran tactil de 58,4 cm (23’’) și este conceput ca o sursă completă de divertisment, care oferă înaltă performanţă audio, video şi de computing, dar şi capacitate premium de a gestiona şi crea conţinut.
Nu în ultimul rând, Toshiba extinderea Toshiba Places, soluția sa de conținut și servicii online prin adăugarea Book Places, soluție pentru achiziționarea de cărți în format electronic, a My Places care oferă un management simplu al achizițiilor online, cât și a unor noi parteneri.