Modelul mini NB520 este primul netbook din lume care încorporează difuzoare premium de la Harman/Kardon, care asigură un sunet bine definit pentru o experiență deosebită de divertisment.
“81,4% dintre utilizatorii de netbook-uri au declarat că pentru ei contează foarte mult ca sistemul mobil să ofere sunet de calitate. Mai mult de două treimi dintre utilizatorii de netbook-uri folosesc difuzoarele pentru redarea muzicii sau pentru urmărirea unui film când sunt singuri acasă, iar 40% când vizionează filme împreună cu prietenii”, potrivit lui Marco Perino, General Manager, Product Marketing EMEA Toshiba Computer Systems Division.
NB520 are un ecran de 10.1 inch (25,7cm)  şi  vine cu un procesor Intel Atom N550, RAM până la 2 GB DDR3, hard disc de 250 de GB şi o baterie cu o autonomie de zece ore. 
Al doilea în ierarhia noii game de netbook-uri Toshiba, mini NB500 se adresează utilizatorilor care apreciază un sistem mobil subțire, cu funcții standard de computing, la un preț foarte atrăgător. În ciuda prețului accesibil, mini NB500 este unul dintre cele mai subțiri și ușoare netbook-uri de pe piață, care include un processor Intel Atom.
Mini NB500 și NB520 vor fi disponibile în primul trimestru din 2011 în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.