Utilizatorii Orange TV pot urmări canalele TV preferate, având un singur abonament, pe mai multe ecrane: televizor, laptop şi desktop. Serviciul Orange TV este transmis prin tehnologia Direct to Home ( DTH). Prin intermediul acesteia, canalele TV sunt rentransmise printr-un sistem digital, direct de pe satelit, în orice punct situat în aria de acoperire a satelitului. Standardul folosit de Orange este Digital Video Broadcast- Satellite 2 (DVB-S2), a doua generaţie de DVB-S. Aceasta permite transmiterea canalelor atât la calitate SD, cât şi HD. Satelitul prin care Orange transmite canalele TV este oferit de SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit din lume. Semnalul canalelor TV este comprimat pentru a putea fi disponibil pe satelit, iar metoda de compresie folosită este MPEG-4.

Cum funcţionează pe computer

Poţi urmări canalale TV şi prin internet, pe desktop sau laptop, folosind Internet Explorer 8, 9 sau 10 şi ultimele versiuni Firefox , Chrome şi Safari. Serviciul Orange TV este disponibil prin internet (OTT) după instalarea echipamentului TV la locaţia aleasă şi poate fi folosit pe maximum 3 dispozitive dintre care 2 pot funcţiona în acelaşi timp. Traficul de internet depinde de furnizorul de internet folosit şi de tarifele acestuia. Pentru a accesa programele Orange TV pe laptop sau desktop trebuie să ai cont online Orange.

Receiverul sau set top boxul este Samsung SHD 85. Acesta face conversiile necesare pentru îmbunătăţirea calităţii imaginii chiar şi pentru canalele standard SD. Receiverul se conectează simplu la televizor sau proiector prin mufă HDMI şi la sistemul de sunet prin mufă S/PDIF. Antena Orange are un design inedit şi dimensiuni reduse faţă de antenele de satelit standard şi oferă o calitate superioară a imaginii chiar şi când plouă.

Chiria pentru echipament, adică kit antenă, receiver HD şi TV card, este de 3 euro pe lună, iar un receiver suplimentar costă 2,5 euro. Orange a încheiat contracte cu peste 500 de firme pentru efectuarea instalărilor, conform reprezentanţilor companiei.

100 de canale dintre care 40 HD

Clienţii pot alege unul dintre cele trei abonamente disponibile, Local HD, World HD sau Universe HD, în funcţie de programele pe care doresc să le urmărească.

Pachetul Local HD include 36 de canale dintre care 6 HD, cel World HD are 65 de canale dintre care 19 HD, iar Universe are 95 de canale dintre care 37 HD. Cinci canale sunt pentru adulţi. Opţiunea SuperNights HD costă 2,5 euro şi se activează pentru o perioadă minimă de 3 luni.  Taxa lunară  pentru cei care nu sunt abonaţi este de 5 euro pentru Local HD, 8 euro pentru World HD şi 12 euro pentru Universe HD. Abonaţii Orange beneficiază de o reducere de până la 30%, aplicată pachetului pentru care optează, precum şi de instalare gratuită. Astfel, costul unui abonament poate varia între 3,5 şi 9,6 euro (TVA inclus).

Utilizatorii pot alege un contract pe 12 sau 24 de luni la Orange shop, precum şi în magazinele partenere Orange din toată ţara.