Fabricile din China, care se confrunta cu probleme financiare incep sa fie abandonate de catre proprietarii acestora. Patronii pleaca lasand in urma lor mii de angajati neplatiti si datorii de sute de milioane de dolari.Cel mai bun exemplu in acest sens este cazul celei mai mari vopsitorii de textile din China.Tao Shoulong, proprietarul companiei a ars mai intai registrele contabile, apoi si-a vandut locul in clubul exclusivist de golf, dupa care si-a vandut si masina, Mercedes S-600 sedan. Si..
Fabricile din China, care se confrunta cu probleme financiare incep sa fie abandonate de catre proprietarii acestora. Patronii pleaca lasand in urma lor mii de angajati neplatiti si datorii de sute de milioane de dolari.
Cel mai bun exemplu in acest sens este cazul celei mai mari vopsitorii de textile din China.
Tao Shoulong, proprietarul companiei a ars mai intai registrele contabile, apoi si-a vandut locul in clubul exclusivist de golf, dupa care si-a vandut si masina, Mercedes S-600 sedan. Si.. a „disparut”.
Astfel a disparut si cea mai mare companie din domenul vopsitoriei de textile din China, compusa din patru fabrici extinse pe o suprafata similara cu a 31 de terenuri de fotbal.
Aici erau angajati circa 4.000 de oameni, iar datorii el pe care proprietarul companiei le-a lasat in urma sa se ridica la suma de 200 milioane de dolari.
„Suntem ca si morti acum”, a declarat Mao Youming, unul din cei 300 de furnizori ai companiei conduse de Tao Shoulong, Jianglong Group.
Compania Jianglong Group ii datora lui Mao Youming suma de 850.000 de dolari, suma ce reprezinta aproximativ 60% din veniturile sale anuale. Fara acesti bani, Mao Youming nu mai poate sa-si plateasca proprii angajati si se indreapta tot mai mult spre faliment, angrenand in acest drum si alte firme, intr-un efect de bulgare de zapada.
Statisticile guvernamentale chineze arata faptul ca 67.000 de fabrici de diferite marimi au fost inchise in prima jumatate a acestui an in China.
Mai mult, potrivit lui Cao Jianhai, cercetator economic la Academia Chineza pentru Stiinte Sociale, pana la finalul acestui an vor fi inchise mai mult de 100.000 de fabrici.
Pe masura ce tot mai multe fabrici isi inchid portile, zvonurile despre patroni care au fugit cu ce le-a mai ramas din averi sunt tot mai intalnite in China.
Sursa: LA Times