“Evoluția din ultimii ani arată că tot mai multi români doresc să își plătească facturile online pentru a economisi timp. După realizarea contului de utilizator și conectarea la acesta, în cazul oricărui furnizor de utilități timpul mediu pentru plata unei facturi nu depășește de regulă un minut”, punctează Andreia Satavarache, Sales&Marketing Manager în cadrul PayU.

În 2012, valoarea totală a facturilor achitate online prin PayU a crescut cu 66% față de 2011, iar numărul facturilor plătite online a crescut cu 57%.
Aceeași tendință de creștere s-a manifestat și în 2013 când valoarea facturilor plătite online a crescut cu 56% față de primele 5 luni ale anului trecut iar numărul lor a evoluat cu 58%.

Majoritatea utilizatorilor își plătesc online facturile pentru telefonie mobilă sau fixă, servicii de televiziune prin cablu și internet, precum și gaze și curent electric.

Mai mult, începând cu decembrie 2012, datorită noilor metode de plată introduse de PayU – Pay on Time și Pay by Click – companiile pot încasa imediat facturile ajunse la scadență iar utilizatorii pot plăti mai ușor, în doar câteva secunde.

“Dorim ca PayU să ajungă un nume comun în limbajul plătitorilor, așa cum sunt cardurile în prezent. Pentru a ajunge acolo, obiectivul nostru este de a ușura atât de mult experiența celui care dorește să plătească o factură, un serviciu sau un produs fizic încât să apese din instinct pe butonul PayU atunci când îi apar opțiunile de plată”, adaugă Andreia Stavarache.

În România, PayU este lider pe piața de plăți online, cu peste 2,8 milioane de tranzacții procesate în 2012, în valoare de 176,4 milioane de euro și o cotă de 80% din volumul total al Romcard. Din 2006 până în prezent, compania a procesat 87% din volumul total al plăților online declarat de către jucătorii din piață.

PayU este furnizor de soluții eCommerce integrate, deținut de Naspers Ltd, un grup multinațional, cu operațiuni în 131 de țări în domenii ca media, Internet sau eCommerce.
PayU desfășoară operațiuni de integrare plăți online pentru peste 18.000 de companii din Europa, Asia și Africa, oferind plăți online simple și sigure către aproximativ 300 milioane de utilizatori de Internet.