Numărul proprietarilor de apartamente vechi din Bucureşti dispuşi să îşi scoată imobilele la vânzare a scăzut cu 9% în decursul ultimei luni, un motiv ar putea fi acela al preţurilor aflate într-o continuă scădere.

În luna iulie oferta de apartamente aparute nou pe piaţă a scăzut cu 9%. Cea mai mare pondere în această scădere au avut-o numărul de oferte cu trei camere ce s-a redus cu 13%. Oferta de garsoniere nou apărute a scăzut cu 9% în luna iulie. Numărul apartamentelor cu două camere s-a situat aproximativ la aceleaşi cote de luna precedentă, cu o reducere de doar 3%. Pentru apartamentele cu patru camere numărul de oferte a scăzut cu  16%.

„Piaţa imobiliară este o piaţă foarte sensibilă la mişcările din mediul economic. Acest aspect nu s-a reflectat însă în preţurile din această lună într-o proporţie considerabilă. Micşorarea veniturilor pentru o parte din populaţie, prin scăderile salariale şi creşterea TVA-ului afectează puterea de cumpărare. O uşoară scădere a preţurilor se observă, însă proprietarii nu le-au redus  proporţional cu puterea de cumpărare a populaţiei“, sunt de părere reprezentanţii portalului AnunturiParticulari, autorii analizei.

Preţuri mai mici cu 10-13%

Preţul mediu solicitat pentru garsoniere, în luna iulie, a fost de 40.400 de euro, în scădere cu 8% faţă de luna iunie a acestui an. Pentru apartamentele cu două camere, preţul mediu de strigare a fost de de 63.700 de euro, în scădere cu doar 1% faţă de luna precedentă.

Pentru apartamentele cu trei camere s-a înregistrat o creştere a preţului de 2% în ultimele 31 de zile, în medie solicitându-se un preţ de 87.500 de euro. Apartamentele cu 4 camere au fost ofertate de către proprietari la un preţ mediu de 111.300 de euro, cu 1% mai mic faţă de luna iunie.
0-55193-tabel.jpg