Producătorul de soluţii informatice pentru afaceri TotalSoft, controlat de fondul de investiţii Global Finance, vrea să cumpere companii de profil din Polonia şi Turcia, pentru care are alocat un buget de 40-60 milioane euro, a declarat directorul general al companiei, Liviu Drăgan.

„Am ales Polonia şi Turcia pentru că sunt ţări în creştere. Am stabilit un buget pentru extindere de 20-30 milioane de euro pentru fiecare ţară”, a spus Drăgan.

Totodată, TotalSoft va deschide, în luna iunie, o reprezentanţă la Varşovia, în Polonia, cu o investiţie de peste 100.000 euro.

„Avem deja reprezentanţe în Bulgaria, la Sofia, în Grecia, unde avem şapte angajaţi, şi în Serbia. În iunie vom deschide şi în Polonia, la Varşovia”, a arătat Drăgan.

Jumătate din venituri din străinătate

Potrivit oficialului Total Soft, în prezent, veniturile din străinătate reprezintă 34% din totalul afacerilor companiei şi estimează că până în 2014 vor ajunge la o pondere de 50%.

Pentru 2010, compania estimează afaceri şi profit operaţional în creştere, de la 20 milioane euro anul trecut la 24 milioane euro şi, respectiv, de la 5 milioane euro la 5,5 milioane euro.

Total Soft are 390 angajaţi. Acţionarul majoritar al TotalSoft este fondul de investiţii Global Finance, cu 80% din capitalul social, iar restul acţiunilor sunt deţinute de directorul general al companiei.

SURSA: Mediafax