Potrivit Tastingtable, există mai mulți factori care pot duce la acel gust neplăcut: de la boabele de cafea prea vechi sau prea prăjite și până la utilizarea apei prea fierbinte pentru a vă prepara băutura.

În mod clar, multe lucruri ne scapă de sub control când vine vorba de gustul amar al cafelei. Există totuși un motiv  anume pentru care cafeaua poate avea un gust de ars, care adesea rămâne greu de definit. Experții spun că dacă aroma cafelei nu are nicio legătură cu ceea ce vreți să beți, de vină poate fi modul în care curățați aparatele de făcut cafea.

De ce devine cafeaua amară, cu gust de ars

Cafeaua poate deveni amară, cu un gust neplăcut, dacă espressorul automat, cafetiera sau presa de cafea sunt murdare. Orice băutor înrăit de cafea trăiește după principiul „dacă tu ai grijă de aparatul tău de cafea și el va avea grijă de tine”. Dacă gustul de ars al cafelei v-a dat ziua peste cap, aceasta ar putea fi o problemă legată de curățarea aparatului de cafea. Experții spun că espressoarele ar trebui curățate în fiecare zi cu apă caldă și detergent de vase.

Cum și când trebuie curățate aparatele de cafea

În plus, trebuie făcută o curățare profundă, cel puțin o dată la două luni, dacă nu în fiecare lună, pentru a ține la distanță gustul neplăcut al cafelei. Atunci când curățați aparatul de cafea, se recomandă să utilizați un produs de curățat special conceput pentru igienizarea lor sau puteți crea propriul produs, folosind oțet alb și apă.

Curățarea zilnică a cafetierei este foarte simplă. În plus, astfel puteți contribui la prelungirea duratei de viață a aparatului și vă veți asigura că va continua să facă o cafea cu un gust excelent. Oțetul vă va ajuta să scăpați de depunerile de calciu  din apă și de reziduurile de ulei din boabele de cafea.

Cafeaua poate fi preparată în diferite moduri

Cafeaua poate fi preparată în diferite moduri: la cafetieră, la espressor, la ibric sau cu o presă franceză, dar conceptul de bază este același – apa fierbinte se toarnă peste boabele de cafea măcinate și apoi lăsată să se infuzeze. Spre deosebire de espresso, care folosește presiune mare, cafeaua se face la o presiune scăzută și cu mult mai multă apă. Deoarece o ceașcă de cafea este mai puțin concentrată decât una de espresso, are o aromă mai puțin intensă, fiind și mai puțin amară.

Conținut de cofeină

O ceașcă de cafea conține aproximativ 92 de miligrame de cofeină. Informații nutriționale:

  • Cofeină: 92 mg
  • Carbohidrați: 0,4 g
  • Grăsimi: 0 g
  • Proteine: 0,7 g
  • Calorii: 5
  • Zahăr: 0g