Marea întrebare pe care mulți o au este cum ar trebui băută cafeaua, la pahar de plastic sau la pahar de hârtie. Fabius Antal, specialist în Wellbeing (calitatea vieții) a explicat care este riscul la care ne expunem când neglijăm acest aspect.

”În cazul în care cafeaua se consumă în primele 15 minute, eliberarea substanțelor din acea folie, deoarece există un film de plastic pe interior, chiar dacă pe ambalaj scrie BIO, totuși el are un film de plastic. S-a dovedit că, dacă lași cafeaua între 15 și 30 de minute, eliberarea acestor substanțe crește cu până la 70-80%, versus când este fierbinte. Și atunci eu recomand tuturor, pe lângă faptul că salvăm foarte mulți bani și cred că și în România deja sunt foarte multe cafenele la care, dacă mergeți cu recipientul vostru, aveți o reducere de aproape 1 leu, deoarece acel pahar costă destul de mult. Eu merg întotdeauna cu recipientul meu”, a explicat Fabius Antal, la tv.

Evitați să o turnați fierbinte în acest tip de pahar

De altfel, specialiștii au atras atenția că nu trebuie sub nicio formă ca această bătură să fie turnată fierbinte într-un pahar de plastic. Acest lucru poate duce la riscuri grave pentru sănătate, cum ar fi perturbarea hormonală și un risc crescut de cancer

„Nu este recomandat să puneți cafeaua fierbinte într-un recipient de plastic. Temperaturile ridicate ale cafelei pot face ca plasticul să elimine substanțe chimice periculoase în băutură. Acest lucru poate duce la riscuri grave pentru sănătate, cum ar fi perturbarea hormonală și un risc crescut de cancer. În plus, căldura poate face ca plasticul să se deformeze și să își schimbe forma, ceea ce poate face ca băutura fierbinte să se scurgă din recipient. Folosirea unui recipient din inox este o opțiune mult mai sigură și mai practică pentru băuturile calde”, potrivit thecommonscafe.com.

Când trebuie băută cafeaua

În plus, o ceașcă de cafea băută pe nemâncate ar putea dăuna intestinului sau poate contribui la alte boli, precum balonarea, acneea, căderea părului, anxietatea, probleme cu tiroida sau dureri în timpul menstruației a început să câștige teren.

Consumul de cafea, dimineața, poate ajuta la reglarea ritmului circadian, acel ceas intern al corpului care reglează ciclul somn-veghe. Consumul de cafea dimineața vă poate ajuta să vă resetați ritmul circadian și să preveniți întreruperile de somn în cursul zilei.