Acesta conține fibre esențiale pentru digestie, minerale, dar și vitamina C.

Medicul de familie Daniela Stan a explicat pentru adevărul.ro că merită ca vara să fie ținută o cură cu porumb fiert. Aceasta spune că acidul folic pe care îl conține porumbul fiert ajută corpul să capete energie.

Mai mult decât atât, porumbul conține magneziu și vitamina E, elemente esențiale pentru o inimă sănătoasă, arată adevărul.ro.

”O dată pe an, vara, merită să încercăm o cură cu porumb fiert. Datorită acidului folic, organismul capătă energie. Magneziul şi vitamina E prezente în porumb ajută inima să se menţină sănătoasă, crescând elasticitatea vaselor de sânge. De asemenea, este un bun detoxifiant şi ajută la menţinerea unei bune digestii, deoarece conţine multe fibre.”, spune medicul Daniela Stan.

Potrivit medicului, porumbul fiert poate ajuta la prevenirea cancerului la plămâni, subliniind că acesta are o substanță numită beta-cryptoxanthin.

”Prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin. Vitamina E din porumb ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii”, mai spune medicul.

Pe lângă aceste proprietăți, porumbul este bogat în vitaminele din grupa B, în special B1, ceea ce îl face un aliat în lupta împotriva stresului și asupra producției de globule roșii. În ceea ce privește vitamina E, aceasta ajută împotriva artritei, scade nivelul colesterolului și reduce riscul de ateroscleroză și infarct.

Nutrienții se păstrează după fierbere

Cu toate că după fierbere porumbul își pierde din proprietăți, peste 60% din substanțele nutritive rămân în porumb.

Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 — 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre.

Chiar dacă prin fierbere îşi pierde o parte din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează”, explică medicul.

Medicul mai spune că acesta energizează organismul și are doar 97 de calorii la suta de grame. Porumbul conține carbohidrați care ajută la energizarea corpului și împiedică depunerea grăsimilor. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Sursă foto: Dreamstime