Rabdarea este cheia succesului. Lucru verificat i cazul consilierului guvernamental Mihai David. La exact jumatate de an dupa prima icercare nereusita de a-l numi i postul de director de agentie, Mugur Isarescu i-a facut loc fostului consilier pe probleme de afaceri i fruntea Agentiei Nationale de Dezvoltare Regionala. Functia pe care a ocupat-o de la constituirea cabinetului Isarescu pina acum a fost, potrivit evidentelor Guvernului, neremunerata. Adica, fara salariu.
Liviu Marcu, proaspat destituit de la conducerea ANDR, este una dintre piesele de baza ale PNL?CD. De altfel, doar interventia conducerii taraniste a anulat, asta-primavara, decizia lui Mugur Isarescu de a-l pune pe David sef la nou-ifiintata agentie.
Care este isa miza acestui post? Initial, Agentia trebuia sa deruleze toata asistenta nerambursabila destinata Rominiei. Programele ISPA si Ricop, precum si fondurile Phare ar fi trebuit sa revina ANDR. Finantatorii s-au opus isa acestei formule. Chiar si asa, prin agentia condusa i acest moment de Mihai David vor curge, pina la sfirsitul anului, peste 16 milioane euro catre sectorul privat. Trei programe, i valoare de opt milioane euro, finantate din banii bugetului, tocmai au fost aprobate, cu putin timp i urma, de catre Guvern. Banii vor ajunge la companii private pentru proiecte de cel putin 500.000 euro fiecare. Cistigatorii vor fi desemnati, i octombrie si noiembrie, de conducerea ANDR. in plus, acelasi Mihai David are acum la mina si toate facilitatile fiscale care se pot acorda potrivit legii parcurilor industriale. L