Toți pensionarii sunt în PERICOL! Ce se întâmplă cu Legea pensiilor

Dezastru pentru majorarea pensiilor. Legea propusă de Ministerul Muncii, în perioada în care la conducere se afla Lia Olguța Vasilescu, este blocată în Parlament.

Dacă actul normativ nu va intra în vigoare la timp, Ministerul Finanțelor ar putea face bugetul, pentru anul 2019, fără a include cheltuielile pe care le implică Legea pensiilor.

Potrivit noii Legi a pensiilor, punctul de pensie ar urma să crească la 1.265 de lei, începând cu data de 1 septembrie 2019.

În cazul în care legea intră în vigoare în forma transmisă de Guvern, în 2022 cheltuielile cu pensiile ar fi mai mult decât duble față de acest an.

Proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei anul viitor (când se va aplica doar de la 1 septembrie), un impact de 24,8 miliarde de lei în anul 2020 (alegeri locale și parlamentare), iar în ultimul an de aplicare (2022) ar urma să aibă un impact de 81 miliarde de lei, în condițiile în care cheltuiala statului român cu pensiile în acest an este de 61,5 miliarde de lei.

Pentru a intra în vigoare, dacă va primi votul deputaților, Legea pensiilor trebuie să fie aprobată și de președintele Klaus Iohannis și să fie publicată în Monitorul Oficial, conform Bugetul.ro.