Mai precis, este vorba despre românii care au carduri Revolut. Compania a anunțat utilizatorii că începând de joi, 16 iulie, conturile acestora din afara Marii Britanii vor fi transferate licența pentru bani electronici din Uniunea Europeană, respectiv cea pe care o deține startup-ul fintech în Lituania.
„Cu aproximativ 18 luni în urmă, ni s-a acorda o licență de monedă electronică în Lituania. Aceasta este aceeași licență pe care o avem și în Marea Britanie. Am făcut această mutare pentru că am dorit să ne asigurăm că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit.
Începând de astăzi, mutăm clienții din Europa Centrală și de Est către noua noastră entitate europeană. Nu vă faceți griji, nu trebuie să faceți nimic. Vom avea grijă de toate și vă vom contacta din nou imediat ce am făcut comutatorul.
Această mișcare vă va asigura că puteți continua să utilizați Revolut, mai departe, indiferent de rezultatul Brexit”, se arată în comunicatul Revolut.
Permisul nu mai este acceptat
Noua licență nu mai permite ca utilizatorii să folosească drept document de verificare a identității, permisul auto. Documentele permise sunt cartea de identitate, pașaportul sau permisul de rezidență.
„Până în momentul de față, toți utilizatorii Revolut din România care se înregistraseră utilizând permisul de conducere au fost anunțați că trebuie să încarce în aplicație fotografii ale unuia dintre documentele amintite. Utilizatorii au fost anunțați de această schimbare în multiple rânduri, atât prin e-mail, cât și direct în aplicație”, au explicat reprezentanţii Revolut, într-un interviu pentru StartupCafe.
Modificările importante
”Entitatea Revolut cu care utilizatorii vor relaţiona va fi Revolut Payments UAB, o instituție de monedă electronică autorizată de Banca Lituaniei.
Această entitate are permisiunile echivalente ca entitatea noastră din Marea Britanie (Revolut Ltd) și a paşportat aceste permisiuni în toată Europa.
Dacă aveți vreodată nevoie să faceți o reclamație cu privire la serviciul nostru, puteți face acest lucru prin intermediul Băncii Lituaniei.
Legea care reglementează termenii și condițiile va fi legea lituaniană, iar instanțele care au competența să audieze cererile vor fi instanțele lituaniene. În unele circumstanțe, este posibil să aveți dreptul de a formula o cerere judecătorească în propria țară în conformitate cu legile țării respective.
Acești termeni și condiții se vor aplica automat odată ce vă transferăm entității noastre lituaniene”, se arată în comunicat.