Toți șoferii, la control. Ce greșeală te costă cel mai scump. Se reține imediat permisul auto

șofer, pemis auto, permis de conducere, carnet de șofer, carnet auto, amendă

SURSA FOTO: Dreamstime

În ultimele 24 de ore, sute de permise au fost reținute de polițiști la nivel național. Majoritatea au fost în cazuri de depășirea vitezei legale, consum de alcool și droguri.

Poliția în acțiune: 650 de permise de conducere reținute în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au reținut aproximativ 650 de permise de conducere la nivel național, în cadrul unei ample acțiuni pentru creșterea siguranței în trafic.

Peste 100 dintre acestea au fost reținute pentru consum de alcool, iar alte permise de conducere au fost suspendate pentru depășirea vitezei și consumul de droguri.

Permise reținute pentru viteză, alcool și droguri

Sâmbătă, polițiștii români au organizat 472 de acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea siguranței pe drumurile publice. Ei au intervenit la nu mai puțin de 3.861 de evenimente, dintre care 3.352 au fost sesizate prin numărul de urgență 112. Pe lângă activitățile de prevenire, polițiștii au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional și au dispus 41 de măsuri preventive în cauzele instrumentate.

În urma acestor intervenții, au fost aplicate 8.713 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.879.324 de lei. Acțiunile desfășurate au acoperit o gamă largă de infracțiuni și contravenții, cu scopul de a asigura o mai bună ordine publică.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii rutieri au constatat 161 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Dintre cele 645 de permise de conducere reținute, 260 au fost pentru depășirea vitezei legale, 108 pentru consum de alcool și 14 pentru droguri. Totodată, au fost retrase 306 certificate de înmatriculare pentru diverse nereguli tehnice și administrative.

Această mobilizare amplă vine pe fondul unei creșteri a preocupării pentru siguranța în trafic, în contextul în care comportamentele riscante ale șoferilor – inclusiv consumul de alcool și droguri – au devenit o problemă majoră.

SURSA FOTO: Dreamstime

Operațiuni internaționale în sistemul informatic Schengen

Pe de altă parte, în perioada 14-22 august, polițiștii români, în colaborare cu partenerii lor din statele membre Schengen, au desfășurat o serie de operațiuni prin intermediul Sistemului Informatic Schengen (SIS).

În urma acestor acțiuni, au fost identificate și reținute 859 de persoane și 51 de autovehicule, care făceau obiectul unor semnalări internaționale.

În România, au fost localizate 686 de persoane care figurau în Sistemul Schengen, în urma schimbului suplimentar de informații realizat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al IGPR.

Dintre acestea, 19 persoane au fost vizate de mandate europene de arestare, iar alte 84 erau semnalate de statele membre ca având interdicția de a intra sau a rămâne pe teritoriul Schengen.